Hani Belediyenin hiç borcu yoktu.

Eski Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi’nin borç yükü ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Hani Belediyenin hiç borcu yoktu.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Eski Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi’nin borç yükü ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda 1,5 Milyar TL’lik borç iddiasını inkar eden Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi’ni 564 Milyon TL borçla devrettiklerini söyledi.

Eski Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun mecliste kamuoyuna açıkladığı Silivri Belediyesinin borcu ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

VOLKAN YILMAZ: “BORÇ 1 MİLYAR 500 MİLYON DEĞİL, 462 MİLYON TL”
Balcıoğlu’nun belediyenin devreden borcunu 1 Milyar 500 Milyon 295 Bin TL olarak açıklamasına karşın, Yılmaz, bu rakamı 462 Milyon 300 Bin TL olduğunu iddia etti.
Yılmaz, iktidarları döneminde konuşmalarında sürekli olarak Özcan Işıklae dönemi borçlarını ödediğini iddia etmişti. Şimdi ise CHP’li önceki yönetimin banka kredileri ve vergi yapılandırmalarını düşüldüğünde gerçek borcunun 462 Milyon 328 Bin TL olduğunu iddia etti.

Yılmaz, 2019’da bütçesi oranıyla %145 borçlu bir belediye devir aldığı CHP’li yerel yönetime %28 borcu olan bir yerel yönetim yapısı devir ettiğini iddia etti.

2019 yılında sürekli Silivri Belediyesinin 250 milyon borçla devraldıklarını söyleyen Volkan Yılmaz, kendi döneminde belediye borcunun iddia ettiği 462 Milyon TL’ye çıkmasına bir açıklama getiremedi.
Yılmaz tartışmanın netleşmesi için meclisten bir komisyon kurulması ve bağımsız denetçilerin yardımıyla rakamın kesinleştirilmesi için önerge sunacaklarını ifade etti.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ