Bora Balcıoğlu: Belediyenin Toplam borcu 1 Milyar, 503 Milyon, 295 Bin TL

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Mayıs meclisinde belediyenin borç durumunu açıkladı.

Bora Balcıoğlu: Belediyenin Toplam borcu 1 Milyar, 503 Milyon, 295 Bin TL
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Mayıs meclisinde belediyenin borç durumunu açıkladı. Muhalefetin itiraz ettiği borç miktarını Balcıoğlu, 1 Milyar 503 Milyon 295 Bin TL olarak açıkladı.

31 Mart Yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyeler devir aldıkları yerel yönetimlerin mali durumunu kamuoyuyla paylaşırken, gözler bir Silivri Belediyesi borcu olup olmadığı açıklamasındaydı.

Balcıoğlu’nun mecliste borç hususunda bulunduğu değerlendirme aynen şöyle: “Gündemimize geçmeden önce bana sorulan borç yükümüz ile ilgili bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gerek siyasi çevremden, gerek sosyal çevremden bana seçimden bugüne ara ara “belediyemizin mali durumu gösterir tabloyu siz ne zaman belediyeye asıyorsunuz, ne zaman ilan ediyorsunuz” soruları geldi.
Ben yapım gereği kontrollü ve emin adımlarla hareket etmeye çalışırım. O sebeple tüm birim müdürlüklerimizle gerekli çalışmalarımızı, incelemelerimizi yaptık ve bugün hem halkımızı hem de meclisimizi belediyemizin borç yükü konusunda bilgilendireceğiz.
Yalnız başlarken şunu söylemekte yarar görüyorum; Ben 15 yıllık yerel yöneticiyim. 16. yılıma giriyorum. Dolayısıyla çok ciddi bir tecrübe de kazandım yerel yönetim hususunda… O sebeple yönetimi devralmadan önceki genel kanaatimiz, kamuoyuna anlatıldığı gibi toz pembe bir tablo olmadığı yönündeydi. Bizler bu durumun bilinciyle, yatırımlarımızı hayata geçirebilmek için kaynak yaratmamız gerektiğinin farkında olarak yol haritamızı çizmeye başlamıştık seçim öncesi hazırlık dönemimizde.
Bu yol haritamız doğrultusunda çalışmalarımızı ilerlettik. Önümüzdeki günlerde halkımıza vermiş olduğumuz sözlerimizi bir bir yerine getirmeye başlıyoruz… Bu mutluluğumuzu da buradan halkımızla paylaşıyorum…
Birazdan açıklayacağımız borç yükü mali durum tablomuz hakkında peşinen şunu da söylemek istiyorum; Bizler bu göreve talip olduğumuzda borç ne kadarmış? Eğer çok borç varsa göreve talip olmayalım düşüncesinde olmadık hiçbir zaman. Çünkü bu koltuklar ağlama, bahane üretme koltukları değil… Mücadele etme, çözüm üretme koltuklarıdır.
Bizler bugün borç yükümüz ne olursa olsun halkımız için, şehrimiz için, şehrimizin evlatları için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşçimizin, emeklimizin, çocuklarımızın hakkını hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Çünkü Silivrili hemşerilerimiz, %54’e yakın bir destekle bizlere güvenmiştir. Bizler de gece gündüz çalışarak onların bu güvenlerine layık olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız 5 yıl boyunca.

“TOPLAM BORÇ 1 MİLYAR, 503 MİLYON, 295 BİN TL”
Evet tüm birimlerimizle yaptığımız çalışmamızın sonuçlarına göre kurumumuzun 31 Mart 2024 tarihi itibariyle toplam borcu tablomuzda da görebileceğiniz gibi: 1.503.295.262 Türk Lirasıdır.
Belediyemizin borç yükünün en büyük kalemine özel firmalara olan borçlar neden olmaktadır: o rakam yaklaşık 1 Milyar 86 Milyon TL Toplam borcun yaklaşık %72’si
Belediyemizin borç yükünün en büyük 2 kalemine ise iştirak firmalarımızın borçları neden olmaktadır: Bu yaklaşık 226 Milyon TL Toplam borcun yaklaşık %15’i. Sayın meclis üyeleri eğer belediye iştirakimiz olan 3 firmanın borçlarını kalem kalem görmek isterlerse ekrana yansıtabiliriz?
Belediyemiz biz yönetimi devralana kadar geçen süre zarfında yani ilk 3 ayda (31 Mart 2024 itibariyle) yaklaşık 228 Milyon TL ve %9,08 oranla açık vererek (-) ekside kapatmıştır. Tekrar söylüyorum 2024 yılı ilk 3 ayı belediyemizin bütçesinin açık oranı %9,08 olmuştur.
Bütçemizin borç yükü 31 Mart 2024 tarihi itibariyle 1.503.295.262 TL. Takdirini halkımızın bilgisine sunuyoruz.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ