Tesadüfe bak!

Tesadüf nfitesimus” a yani sonsuz küçükler hesabına uymaz.

Tesadüfe bak!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Tesadüf nfitesimus” a yani sonsuz küçükler hesabına uymaz.

Biz uysa da uymasa da uydururuz.

Gerçi Nobel almış danışmanlarımız yok ama muhteremler öyle bir senaryo yazarlar ki Nobel almış edebiyatçımızın bile ağzı bir karış açık kalır.

 

Zira Böyle bir Mizansen Orhan Pamuk’un bile kırk yıl düşünse aklına gelmez.

Sözüm ona Vezir Çatraş isimli duygu dolu vatandaşımız kendisini terk eden eşine kızıp Boğaz köprüsünden boğazın serin sularına atlayarak intihara teşebbüs ederken Allah’ın hikmetine bakın ki oradan asrın lideri geçiyormuş.

 

Osmanlının altıyüz yıl süren saltanatında ilâç için arasanız bir tane Türk vezir bulamazsınız, nerede Sırp, Boşnak, Hırvat devşirme kefere varsa sözüm ona Hak dini kabul ettirilip Vezir yapılmış, Padişahımız efendimizin kafası bozulduğunda da kelleleri alınmıştır.

 

Meselâ kimi anadan doğma olur, kimi sonradan olma.

 

Gel gör ki bazı şeylerin sonradan olması makbuldür, adı kafakâğıdında Hacı yazılı olandan sonradan Haç’a gidip Haçı olanın daha makbul olduğu gibi.

 

.

Sonradan olma bir Vezirimiz vardı şimdi bir de anadan doğma bir Vezirimiz oldu otuzyedinci Padişahımız efendimizin elini öpüp nura kavuştu.

 

Padişahımız efendimizin anadan doğma Vezirimize ne ihsan ettiğini bilmiyoruz ancak eşinin terk ettiği için intihara teşebbüs eden Anadan doğma Vezirimizin yüzündeki mutluluğa bakılırsa Padişahımız efendimiz “sana kız mı yok ben seni ellerimle evlendiririm” demiş olacak.

Sanırım yakında Beylerbeyi sarayında düğün var.

 

 

Nasreddin Hoca (1208-1284) eşeği Karakaçan öldüğünde iki göz iki çeşme ağlamaya başlamış.

Komşuları “Ayıp oluyor Hoca Efendi, geçen hafta karın öldü ağlamadın, eşeğin öldü iki göz iki çeşme ağlıyorsun” deyince “

Yahu Erenler karım öldü ağlama biz sana yeni bir karı alırız dediniz acım dindi. Ya şimdi Hoca Efendi ağlama biz sana yeni bir eşek alırız diyen yok ben nasıl ağlamayayım.

 

Herif kendisini terk eden karısına kızıp intihara teşebbüs ediyor Allah muhafaza ya Eşeği ölse?

 

 

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ