Yıldız “Personeli mutlu olmayan bir belediyenin nasıl mutlu bir Silivri iddiası olabilir?”

Yetersiz ücretleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi gerçekleştiren Belediye personelleri ile ilgili konuşan Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “Bu durumun sorumlusu cumhur ittifakı olarak hiç kusura bakmayın sizlersiniz değerli arkadaşlar. Emekçilerimiz bu hale düşüren de sizlersiniz.” dedi.

Yıldız “Personeli mutlu olmayan bir belediyenin nasıl mutlu bir Silivri iddiası olabilir?”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yetersiz ücretleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde iş bırakma eylemi gerçekleştiren Belediye personelleri ile ilgili konuşan Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “Suçu kimsede aramayı bırakın sayın başkan her defasında belediyenin mali yapısını düzelttiği, bizi borcu olmayan kasasında para olan bir belediye olduğunu, bütçenin fazla verdiği ile övünen bir tavır sergilediniz, hatta çok iyi hatırlıyorum. Şunu söylemiştiniz, bütçe görüşmelerinden müthiş keyif alıyorum. Yani siz burada keyif alırken sahada çalışan insanlar işkence mi çekecek derler arkadaş. Siz burada keyif alacaksınız diye insanlar perişan oluyor. Siz keyif alırken mesai arkadaşlarınızı açlık sınırında bir ücrete mahkûm ettiniz.” dedi.

Yıldız “Bu eylemin ayak seslerini 2 yıldır umursamadınız”
Yıldız Silivri Belediye Meclisinde söz alarak “Sayın başkan, değerli meclis üyeleri hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde temizlik işleri müdürlüğü personeli, park Bahçeler Müdürlüğü ve fen işleri müdürlüğü personelleri bir iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Aslında bu eylemin ayak sesleri daha 2 yıl önceden hepimizin kulağına gelmeye başlamıştı. Fakat siz duymazdan geldiniz. Umursamadınız ve sonuç buralara kadar sirayet etti.”dedi.

Yıldız “İktidarın uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikalarının sonucunda gelinen durum ortada arkadaşlar. Engellenemez bir pahalılık kontrol edilemeyen kiralar. Gıda fiyatlarında önlenemeyen yükseliş, ağır ve yıkıcı ekonomik koşullar, vatandaşı ve çalışanları bu hale getirmiş durumda.
Bakın arkadaşlar Mayıs ayında, yani seçim öncesi Dolar kuru 19 lirayken şu anda dolar kuru 27 TL. Yine seçim öncesi mazot 18 TL 50 kuruş, bugün mazot 40 liralara dayandı. Enflasyon TÜİK verilerine göre %57 ENAK verilerine göre %122.Hangisi gerçeğe daha yakın, varın siz karar verin. “dedi.

“Bu durumun sorumlusu cumhur ittifakıdır”
Yıldız konuşmasının devamında “Bu durumun sorumlusu cumhur ittifakı olarak hiç kusura bakmayın sizlersiniz değerli arkadaşlar. Emekçilerimiz bu hale düşüren de sizlersiniz. Suçu kimsede lütfen aramayı bırakın “dedi.

“Siz burada keyif alırken sahada çalışan insanlar işkence mi çekecek”
Yıldız “Sayın başkan her defasında belediyenin mali yapısını düzelttiği, bizi borcu olmayan kasasında para olan bir belediye olduğunu, bütçenin fazla verdiği ile övünen bir tavır sergilediniz, hatta çok iyi hatırlıyorum. Şunu söylemiştiniz, bütçe görüşmelerinden müthiş keyif alıyorum. Yani siz burada keyif alırken sahada çalışan insanlar işkence mi çekecek derler arkadaş. Siz burada keyif alacaksınız diye insanlar perişan oluyor. Siz keyif alırken mesai arkadaşlarınızı açlık sınırında bir ücrete mahkûm ettiniz. Açlık sınırı nedir? Değerli arkadaşlar, 4 kişilik bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacıdır. Yani siz diyorsunuz ki ben burada keyif alayım da İşçi arkadaşlar varsın sadece karnını doyurabilirsin. Bu arkadaşlarımızın doğalgazı var. Elektriği var, suyu var. Evladı var, okul masrafı var, eğitim masrafı var. Fakat arkadaşlarımıza reva görülen ücret, asgari ücretin yoksulluk sınırını altında.” Şeklinde konuştu.

“Tasarrufu arkadaşlarımıza verilen ücret üzerinden değil, kendiniz üzerinden yapın.”
Yıldız “Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, marka kent sloganınız, bu arkadaşlarımızın temizlediği sokaklarla, diktiği fidanlarla, yaptığı yollarla hayata geçirilecek bir slogan değil midir? Arkadaşlarımıza reva görülen ücret verdikleri hizmetin karşılığı değildir. Tasarrufu arkadaşlarımıza verilen ücret üzerinden değil, lütfen kendiniz üzerinden yapın. Birilerine kepçeyle verirken emekçi kardeşlerimize çay kaşığıyla vermeniz adil bir tutum değildir. “ dedi.

“Personeli mutlu olmayan bir belediyenin nasıl mutlu bir Silivri iddiası olabilir?”
Yıldız “Bakın arkadaşlar, emekçi kardeşlerimizin birçoğu evini geçirebilmek için geceleri ek iş yapmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar.
Bir emekçi arkadaşımızın çığlığını sizlerle paylaşmak isterim.12.500 TL elime geçen net para emekçi arkadaşımızın ağzından söylüyorum bunu arkadaşlar 12.500 TL. Elime geçen net para 7.000 TL. Kira veriyorum 3 tane çocuğum var. Ben nasıl geçirebilirim diye bu arkadaşımız feryat ediyor.
Yine bu arkadaşlarımıza bana diyor ki yemek ücreti olarak reva gördüğünüz rakam 65 TL. Bugün mercimek çorbası sıradan bir lokantaya gittiğinizde içtiğiniz zaman 40 TL Simit 10 TL oldu. Personeli mutlu olmayan bir belediyenin nasıl mutlu bir Silivri iddiası olabilir? Sizlerin takdirine bırakıyorum.” dedi.

“Bu durumu görmezden ve duymazdan gelmek bu meclisin ayıbı olur.”
Yıldız “Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım Emekçi arkadaşlarımızın bu haykırışlarına hepimiz kulak vermeli ve gereğini yapmalıyız. Aksi halde bu durumu görmezden ve duymazdan gelmek bu meclisin ayıbı olur. “ dedi.

“İş bırakma eylemini cesaret edip de ziyaret edemediniz. Klavye kahramanlığı yaptınız.”
Yıldız “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak Iş bırakma eylemi yapan Emekçi kardeşlerimizi ziyaret etmemizi, siyasi ahlaksızlık olarak nitelendirdiniz.
Önce şunu söyleyeyim Cumhuriyet Halk Partisi dışında hiçbiriniz Emekçi arkadaşlarımızın yapmış olduğu iş bırakma eylemini cesaret edip de ziyaret edemediniz. Klavye kahramanlığı yaptınız.
Belediyenin En önemli 3 müdürlüğü Iş bırakma eylemi yapıyor Bizler siyasiler olarak Duymazdan görmezden mi gelelim arkamızı dönelim arkadaşlar. Kafamızı kuma mı gömelim? Bu yapılan eylemi görmemek için.
Biz de tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Cumhuriyet Halk partili meclis üyeleri olarak bir muhalefet partisi sorumluluğuyla o gün evet o arkadaşlarımızı ziyaret ettik ve o arkadaşlarımızın Taleplerine dertlerine öğrenip bunları da meclise taşıyacağımıza söz verdik.” dedi.

“Emekçi belediye personelimizin eylemlerini pasivize etmek maksadıyla tehdit etmek, ekmeğini suyunu kesmek, esas siyasi ahlaksızlık budur.”

Yıldız “Siyasi ahlaksızlık, şöyle olurdu, eğer o gün ben bu arkadaşlara ziyaret ettiğimde gidip bu arkadaşlara deseydim ki, evet arkadaşlar Bu eylemi devam ettirin. Biz sizin Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkanızdayız. Silivri’nin bütün sokaklarını pislik götürsün. Günlerce yapın. Biz sizin hakkınızı, hukukunuzu arayacağız deseydim, bu siyasi ahlaksızlık olur.
Ama biz onu yapmadık arkadaşlar. Biz ben de sizin gibi her ne kadar muhalefet de olsam bir meclis üyesi sorumluluğuyla bu eylemin sürdürülmemesi gerektiğini 250.000 nüfuslu bir kentte yaşadığımızı ve vatandaşların Silivrili hemşerilerimizin sizlerden bizlerden hizmet beklediğini kendilerine hatırlattım ve bir an önce bir uzlaşıyla bu eylemi sona erdirmelerini kendilerinden rica ettim.
Bu siyasi ahlaksızlıksa ben siyasi ahlaksızlık yaptım değerli arkadaşlar.
Siyasi ahlaksızlık hakkını hukukunu arayan emekçi belediye personelimizin eylemlerini pasivize etmek maksadıyla tehdit etmek, ekmeğini suyunu kesmek, esas siyasi ahlaksızlık budur.
Bizim siyasi çizgimiz emek ve emekçiden yana olmaktır insanımızın insanca yaşamasını sağlama insani yaşam haklarını oluşturmaktır emek ve emekçiye destek vermek hak arayışlarında yanlarında durmak siyasi ahlaksızlıksa evet biz bu siyasi ahlaksızlığı kabul ediyoruz. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ