Balcıoğlu:”Bir kez daha hatırlatıyorum toplam borç yükümüz 1.503.295.262,94 TL’dir.”

Silivri Belediyesi Mayıs ayı Meclisi ikinci oturumu kapanışında Eski Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıkladığı borç miktarına atıfta bulunan Başkan Bora Balcıoğlu, “bir kez daha hatırlatıyorum toplam borç yükümüz 1.503.295.262,94 TL” açıklamasını yineledi.

Balcıoğlu:”Bir kez daha hatırlatıyorum toplam borç yükümüz 1.503.295.262,94 TL’dir.”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi Mayıs ayı Meclisi ikinci oturumu kapanışında Eski Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıkladığı borç miktarına atıfta bulunan Başkan Bora Balcıoğlu, “bir kez daha hatırlatıyorum toplam borç yükümüz 1.503.295.262,94 TL” açıklamasını yineledi.

Pazartesi günkü mecliste Silivri Belediyesinin Volkan Yılmaz’da kalan borç yükü hakkında bilgiler paylaştığını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Halkımız belediyemizin 31 Mart tarihini baz alarak çektiğimiz fotoğrafı çok iyi anladı. Ama ben tekrarın önemine de inanıyorum, benim için çok değerli. Tekrar etmek istiyorum. Halkımız anladı da anlamayanlar için tekrar ediyorum.” dedi.

“Tabii ki bu tabloya itirazlar gelecektir. Gelmesi de doğaldır, olabilir. Biz halkımıza Silivri’nin özlediği şeffaf yönetim anlayışının sözünü vermiştik, vaat etmiştik seçim döneminde o söze istinaden talep eden bütün meclis üyelerimiz, birim müdürlerimizden istedikleri her belgeye alabilirler. Bu talimatı da vermiştim arkadaşlarımıza hatırlarsınız. Neden? Çünkü bizim gizlimiz, saklımız yok. Ne gördüysek onu söyledik.” şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Yönetimi devraldıktan sonra bir ay boyunca yıllardır belediyede çalışan 15, 20 yıl hatta 25 yıl görev yapan memur arkadaşlarımız var, onlarla birlikte çalıştık. Yani bu borç yükü çalışmamızı halkımıza sunduk. Onlar hakkında haksız yere kimseye tek bir söz dahi söyletmem, bunu herkes bilsin. Bunu bir defada peşinen söylemek isterim.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Gururla söylüyorum, Silivri tarihine geçtik. Ve ilk aday oluşumda gerçekleşti. Bir gerçeğin altını özellikle çizmek isterim. 5 yıl çok çabuk geçecek. Biz halkımıza verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmek için canla başla çalışacağız. Verdiğimiz sözleri yerine de getireceğiz. 5 yıl sonra seçim günü geldiğinde de halkımızın takdir ve güveniyle yeni bir Silivri rekoru daha kıracağız.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, eski belediye başkanı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz için “Kamuoyu önünde basın açıklaması yapıyor devir ettiği borç yükünü çarpıtıyorsunuz. Giderayak ihaleler yapılmış, şartnameler imzalanmış, sonra da “bu işler başlamadı borç değil” diyorsun. Yani böyle bir mantık neye benziyor biliyor musunuz? Araba için banka kredisi kullanıyoruz. Senetleri, sözleşmeleri, hepsini imzalıyoruz ve bu bizim borç olmayacak! Böyle bir şey yok. Burada mali müşavir arkadaşlarımız da var bunu bu yönden de incelemelerini istiyorum. İmzaladığınız ihalelerin parasını ödemeyecek miyiz biz? Ben borç yükü diyorum. Bunlar bizim borcumuz olmuyor mu? Bunlar o zaman imzaladınız yerleri ben tekrar size mi yollayayım yani ne dersiniz? Böyle bir taktik de uygulayabilirim.” dedi.

“Bunun için kabul edeceksiniz. Böyle sağa sola bükmeye filan olmayacak. Bu işler bize bıraktığınız borç yükünün tamamı tekrar altını çizerek söylüyorum, 1 Milyar 503 Milyon TL’dir. Yani çok bildiğiniz dolar hesabıyla söyleyeyim, 47.000.000 Dolar’dır. Ancak şunu herkes bilsin, benim ekibim de yönetimim de her şey burada incelemek isteyen varsa açığız şeffafız. Ben bir kez daha hatırlatıyorum toplam borç yükümüz 1.503.295.262,94 TL’dir. Tüm Silivri halkına duyurulur.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ