Otopark yönetmeliğinde elektrikli araç değişimi

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişimine göre yeni yapılan yapıların otoparklarında elektrikli araçlara yer ayrılacak. “j) Zorunlu …

Otopark yönetmeliğinde elektrikli araç değişimi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişimine göre yeni yapılan yapıların otoparklarında elektrikli araçlara yer ayrılacak.

“j) Zorunlu otopark adedi 20 ve üzeri olan yeni yapılacak yapılara ilişkin yapı ruhsatı başvurularında zorunlu otopark alanlarının 1 adetten az olmamak üzere en az % 5’inin, ilgili standartlara göre şarj ünitesi dâhil elektrikli araçlara uygun olarak düzenlenmesi şartı aranır.”

Yeni yapılacak olan bögle ve genel otoparklar ile AVM’lere ait otoparklarda da artık elektrikli araçlar için park alanları olacak.

“(5) Yeni yapılacak olan bölge ve genel otoparklar ile AVM’lere ait otoparklarda en az %10 oranında otopark yerinin ilgili standartlara göre elektrikli araçlara uygun olarak (şarj ünitesi dâhil) düzenlenmesi şartı aranır. Otuz bin metrekareden büyük AVM’lerde kurulacak şarj ünitelerinden en az birinin, yetmiş bin metrekareden büyük AVM’lerde ise en az ikisinin ilgili standartlara göre hızlı şarj kapasitesine sahip olması gerekir. İhtiyaca göre elektrikli araç otopark yeri sayısının artırılması hususunda idarelerce karar alınabilir.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ