ORGANİK FİYASKO

ORGANİK FİYASKO
  • Güncel
  • 3 Aralık 2010 14:37 | Güncellenme: 25 Temmuz 2019 15:06
  • A+
    A-
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın “yaptım oldu” düşüncesiyle hiçbir devamlılığı ve desteği araştırılıp sağlanmadan ve Silivri’nin en uygunsuz yerine açılan “Silivri Belediyesi Organik Ürünler Pazarı” ilgisizlik yüzünden büyük bir fiyaskoyla ile kapandı.

4 Ağustos 2010 da büyük bir şov ve yaygarayla açılan “Silivri Belediyesi Organik Ürünler Pazarı” “Organik Giysiler Pazarına” dönerek fiyaskoyla sona erdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın “yaptım oldu” düşüncesiyle hiçbir devamlılığı ve desteği araştırılıp sağlanmadan ve Silivri’nin en uygunsuz yerine açılan “Silivri Belediyesi Organik Ürünler Pazarı” ilgisizlik yüzünden büyük bir fiyaskoyla ile kapandı.

Reklam

BARİ KADIKÖY BELEDİYESİNİ ÖRNEK ALSAYDINIZ
Ekibini burnunun dibinde olan örnek belediyelere göndermek yerine yurtdışı seyahatler gönderen Özcan Işıklar biraz araştırıp görse aynı düşünce ile açılan Kadıköy Belediyesi Organik ürünler pazarının ne kadar yoğun ilgi gördüğünü fark edecekti.
İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin Ekolojik Üreticiler Derneği ile işbirliği yaparak açtığı Organik Halk Pazarı ise her çarşamba Kadıköy Belediyesi Özgürlük Parkı’nda Kadıköylülere hizmet veriyor. Organik Pazar da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sebze, meyve ve diğer ürünler sertifikalarıyla satışa sunuluyor.

KADIKÖY’E SİLİVRİ’DEN BİLE ÜRÜN GİDİYOR
Kadıköy Belediyesince her Çarşamba günü kurulan pazarda, 88 tezgâhta 100’e yakın firmanın ve üreticinin ürünleri satışa sunuluyor. Organik Pazarda Silivri, Ankara, İzmir, Aydın, Yalova, Fethiye, Manisa, Rize, Trabzon, Çanakkale, Kastamonu, Muğla, Adapazarı gibi kentlerden getirilen tüketiciyle buluşuyor. Pazardaki tüm ürünlerin Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından verilen organik ürün sertifikaları da bulunuyor.

SİLİVRİ BELEDİYESİ ORGANİK PAZARI İSE HARABEYE DÖNÜP KAPANDI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın seçildiğinden bugüne dillendire dillendire anlattığı New Center Alışveriş Merkezi’nin yan tarafında açılan sadece üç tezgâhlı Organik Pazar, ise harabeye dönerek büyük bir fiyasko ile kapandı. Ağustos, sonu Eylül başında terk edilmeye başlanan pazar Ekim sonunda yıkılarak harabeye dönüştü.

ORGANİK SEBZELER YERİNE ORGANİK GİYSİLER
Aylardır Pazar yeriyle ilgilenmeyen Özcan Işıklar, yönetimi ve Kent Konseyi ilgili bölümü, her fırsatta övünerek “Silivri’ye Organik Pazar kazandırdık” demekten de vazgeçmiyor. Yıkılan ve satıcılarında terk ettiği Organik Pazar tezgâhlarında organik sebze ve meyveler yerine eski giysiler alıcılarını bekliyor.

PLANSIZ VE PROGRAMSIZ ÖZCAN IŞIKLAR VE EKİBİNE EN İYİ ÖRNEK
Özcan Işıklar göreve geldiğinden bu yana plansız, programsız, takipsiz ve yeterli bilgiye sahip olmayan ekibi yüzünden bir türlü başarıya ulaşamazken, Silivri’ye yapılacak en güzel hizmetlerden birini daha eline yüzüne bulaştırdı.

SADECE SİYASİ ŞOV YAPMAK İÇİN AÇILAN PAZAR
Sadece siyasi şov ve gösteriş yapmak için açıldığı ve yanlış yer seçimi ile daha başından fiyasko ile sonlanacağı belli olan üç tezgâhlık “Silivri Belediyesi Organik Ürünler Pazarı” harabeye dönerek kapandı.
Silivri’de üretim yapan taze, katkısı olmayan organik sebze ve meyvelerin satışı için kurulan Organik Pazardaki tezgâhlar da, şimdi artık eski giysiler satılıyor.

Silivri Belediyesinin afişinde “Silivri Organik Ürünler Pazarı” yazsa da, pazarda tek bir üretici ve satılan tek bir ürün bile bulunmuyor. Aylardır bu durumda devam eden Organik Pazarın durumundan Silivri Belediyesi’nin ya çok övündüğü organik pazarın durumundan haberi yok, ya da açıldığı günden bu yana denetleyecek görevlileri pazarın yerini çoktan unutmuşa benziyor.

ORGANİK ÜRÜN YOK, ORGANİK ÇÖP ÇOK
Sözde organik ürünlerin satışı içilen kurulan, derme çatma tahta tezgâhlarda meyve yerine giysiler ve çöpler duruyor. Bu durum aylardır devam ediyor ve önünden gelen geçen Silivrili vatandaşlar bu duruma anlam veremiyor. Pazar yerinin belirli aralıklarla değişik zamanlarda çekilen görüntüleri her şeyi anlatmaya yetiyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ