Birinin yalan söylediğini gösteren 7 işaret!

1. GÖZ TEMASINDAN KAÇINMAK Değişen gözler her zaman birisinin yalan söylediğinin işareti değildir ancak kişinin sürekli olarak sizden uzağa baktığını fark ederseniz (genellikle gözlerinin sol üst veya sağ köşelerine) yalan söylüyor olabilir. Bununla …

Birinin yalan söylediğini gösteren 7 işaret!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

1. GÖZ TEMASINDAN KAÇINMAK

Değişen gözler her zaman birisinin yalan söylediğinin işareti değildir ancak kişinin sürekli olarak sizden uzağa baktığını fark ederseniz (genellikle gözlerinin sol üst veya sağ köşelerine) yalan söylüyor olabilir. Bununla birlikte yalan söyleyen çoğu kişi bu tekniğin farkında olduğundan karşı tarafla göz temasından kaçınmaya çalışabilir. Örneğin çoğu deneyimli poker oyuncusu, doğal hareketler yaratmak için hileler sırasında gözlerini ovuşturur.

2. SÜREKLİ TELEFONA BAKMAK

Birinin gözlerinin bütün gün telefonda olduğunu görürseniz bu durum onun yüzleşme korkusu taşıdığını veya başka bir kişiden gelen mesajların her an görünebileceğinden endişe duyduğunu gösterebilir. Bunların yanı sıra, yemek zamanlarında sohbet etmekte zorluk çekip sadece telefonla ilgilenmek de güvensizlik oluşturabilir.

3. KONUŞURKEN UZAK DURMAK

Genel olarak insanlar, konuşma sırasında vücutlarıyla birbirlerine doğru eğilme eğilimindedir. Karşınızdaki insanın hareketlerinde ve sorularınıza yanıt verme biçiminde bir değişiklik fark ederseniz bu, onların bir olayı sakladıklarının işareti olabilir.

4. GÖZ KIRPMAK

Göz kırpmak doğaldır ancak birisinin çok fazla veya çok az göz kırpması normal olmayabilir. Örneğin nadiren göz kırpma, kişinin olmadığı biri gibi davranmaya çalıştığını gösterebilir. Bunun yanı sıra deneyimli bir sihirbaz, bir sonraki sihir numarasında doğalmış gibi davranmak için normalden daha yavaş göz kırpabilir.

5. KOL VE BACAKLARI BAĞDAŞTIRMAK

Konuşmaların yüzde 55’i sözsüzdür ve kollarla bacaklar gibi vücut ifadeleri bunun büyük bir bölümünü oluşturabilir. Kolları çaprazlamak savunmayı veya kendini korumayı ifade edebilir. Bunun yanı sıra bacak bacak üstüne atmak birinden rahatsız olduğunuzu gösterebilir. Ayrıca, aşırı genişleyen kollar gibi ince işaretler de kişinin daha manipülatif ve otoriter görünmesine neden olabilir.

6. ÇOK FAZLA EL HAREKETİ KULLANMAK

İnsanlarla konuşurken el hareketlerini kullanmak önemli noktaların vurgulanmasına yardımcı olur ve diğerlerinin de konuşmaya katılmasını sağlar. Ancak bu hareketler fazlalaştığında şüphe uyandırabilir.Bununla birlikte 2015 yılında Michigan Üniversitesi’nin yayınladığı bir araştırmada, iki elini kullanarak jest yapan kişilerin yalancı olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya çıktı.

7. KONUŞURKEN SES ÇATLAMASI

Yalancı insanlar sıklıkla dürüst insanlara göre konuşurken daha yüksek bir perdeye geçiş yapabilirler. Ancak duyduğunuz her tiz ton ya da sesin çatlaması karşı tarafın yalan söylediğini göstermez. Konuşurken yükselen ses tonunun yanı sıra diğer beden dili hareketleri birleştiğinde bu durumu tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ