Yaz Gibi Hafta Sonu Geliyor! Termometreler 30 Dereceyi Gösterecek

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta sonu yurdun büyük bölümünde güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklık güneyde 30 dereceyi aşacak. 28 EKİM CUMARTESİ HAVA TAHMİN RAPORU Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava durumuna dair güncel tahminlerini …

Yaz Gibi Hafta Sonu Geliyor! Termometreler 30 Dereceyi Gösterecek
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hafta sonu yurdun büyük bölümünde güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklık güneyde 30 dereceyi aşacak.

28 EKİM CUMARTESİ HAVA TAHMİN RAPORU


Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Tahminlere göre Ege kıyılarında 25 dereceyi aşan sıcaklıklar Akdeniz kıyılarında 30 derecenin üzerine çıkacak, Türkiye adeta yazdan kalma bir hafta sonu yaşayacak.

29 EKİM PAZAR HAVA TAHMİN RAPORU

Pazar günü Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve batı Karadeniz’de yer yer yağmur görülecek ancak hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş yaşanmayacak.

METEOROLOJİ’DEN SAĞANAK VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Ekim hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Edirne, Kırklareli, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli, Bayburt, Zonguldak, Kastamonu ve Artvin’in iç kesimleri, Muş ve Bingöl çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara, Kuzey Ege ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege’nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Zonguldak ve Kastamonu’nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, Bayburt ve Artvin çevreleri ile Rize’nin iç kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve doğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor

DOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri ile Muş ve Bingöl çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ