Volkan Yılmaz, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Volkan Yılmaz, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle:

“Bağımsızlık ve özgürlük savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, devlet adamı Atatürk’ümüzün aramızdan ayrılışının 85. yılında, yüksek anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Geride bıraktığımız 85.yılda Milletimiz, Atası’na gönülden bağlılığını, O’nun ülkülerini, düşüncelerini, ilkelerini yaşatarak kanıtlamış, bu kararlılığını kuşaktan kuşağa aktararak sürdürmüştür.

Atatürk, başarıları, eserleri ve geleceğe dönük yüksek öngörüleriyle yazgımızı ve tarihin akışını değiştirmiş, insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır. Dünyada kendisine böylesine saygı duyulan ve övgülerle anılan çok az önder vardır. Türk Milleti olarak, tarihe ve insanlığa mal olmuş Atamızla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. Türk Milleti, Büyük Kurtarıcısını 85 yıl önce sonsuzluğa uğurlamış olsa da, O, her an bizimledir. Her geçen günün ardından yeniden doğmakta, düşünceleri ve ülküleri ile yüreklerde ve zihinlerde yaşamaktadır. O’nu ölümsüz kılan, yalnızca kısa yaşamına sığdırdığı başarılar değil, günümüzde de geçerliliğini koruyan, akılcılık ve bilimselliğe dayanan evrensel düşünce yöntemidir.

Atatürk, aydınlık yarınlara ulaşmak, Türkiye’yi gelişen, yeniliklere ve değişime açık güçlü bir ülke konumuna yükseltmek için, çağdaşlaşma çabalarının sürdürülmesini Türk toplumuna hedef olarak göstermiştir. Başarıya ulaşmanın anahtarı olarak da, akıl, mantık ve bilim kavramlarını öngörmüştür. Bugün Türk Milleti olarak yapmamız gereken, Atatürk’ün yaşamını, düşünce sisteminin temel ögelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle çocuk ve gençlerimize öğretmek, genç kuşakları Atatürkçü düşüncenin gerekleri doğrultusunda çağdaş bir eğitimle geleceğe hazırlamaktır.

Yeni kuşakların, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş öyküsü yanında, Atatürk’ün yüksek öngörülerini, yarınlarımızı aydınlatan düşüncelerini öğrenmeleri, kendilerine emanet edilen Cumhuriyet’in anlam ve değerini iyi bilmeleri, geleceğimizin sağlam temeller üzerinde biçimlenmesinin yolunu açacaktır. Millet olarak hepimize düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in temel niteliklerini ve kazanımlarını her şartta korumak, ülkemizin dünyanın güçlü demokratik ülkeleri arasında yer almasını sağlamaktır.

Türk Milleti, Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için çabalarını sürdürecek, demokratik ve lâik Cumhuriyetimize sağduyuyla sahip çıkacak, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacaktır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük devlet ve düşünce adamı Atatürk’ün, milletimizin gönlündeki erişilmez yeri, hiçbir zaman değişmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 85. yılında, Türk Milletinin kalbinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ