Burkina Faso vatandaşı, Silivri’de kaçak çiftlik inşa etmiş.

İBB, Afrika ülkesi Burkina Faso vatandaşı Bonkoungou’nun, Silivri’de kaçak çiftlik inşa ettiğini tespit etti. Golf sahası ile havuzlu villanın da yer aldığı çiftliğin sahibi Bonkoungou’yu Erdoğan’ın Beştepe’de ağırladığı da öğrenildi.

Burkina Faso vatandaşı, Silivri’de kaçak çiftlik inşa etmiş.
  • Güncel / Manşet
  • 7 Nisan 2024 10:29 | Son Güncellenme: 7 Nisan 2024 10:30
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’de, Afrika ülkesi Burkina Faso vatandaşı Mahamadou Bonkoungou’nun “Daddy’s Farm” adında bir kaçak çiftlik inşa ettiği öne sürüldü.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tespit ettiği ruhsatsız çiftlik için 11 Mart’ta Silivri Belediyesi’ne yazı gönderdi.
İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın gönderdiği yazıda, “Silivri ilçesi Kurfallı Mahallesi’nde başkanlığımız teknik elemanlarınca yapılan kontrolde yaklaşık bin metrekarelik konaklama amaçlı yapı, havuzu ve zemin terası bulunan kafeterya, personel için tek katlı prefabrik evler, jeneratör odası, güvenlik kulübesi ve home office olduğu görülen tek katlı yapı, ahır, kümes, golf sahası ve basketbol sahası gibi yapılar tespit edilmiştir” denildi.

Arazinin imar planlarının olmadığı ve inşa edilen yapıların da ruhsatsız olduğuna vurgu yapılan İBB’nin yazısında, o dönem MHP’li Volkan Yılmaz yönetiminde olan Silivri Belediyesi’nin kaçak yapılara ilişkin işlem yapmasını istenerek şunlar sıralandı:

“Yapılan incelemede söz konusu bölgenin plansız alanda kaldığı ve Mekansal Adres Kayıt Sisteminde (MAKS) yapılan sorgulamada bahse konu yere ilişkin düzenlenen herhangi bir ruhsat bulunmadığı görülmüş olup 3194 sayılı İmar Kanunu, mer’i imar planı, imar mevzuatı iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevzuat ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda başkanlığınızca yerinde ve imar işlem dosyasında incelenme yapılması, yapılan yasal işlemlerin sonucundan onaylı evrak suretleriyle birlikte Başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunu rica ederim.”

Kaçak çiftliğin sahibi Bonkoungou’nun, geçen yıl Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüştüğü de ortaya çıktı. Bonkoungou’nun, altın ticareti başta olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüten şirketinin olduğu belirtildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ