Uzmanlar: Kripto Para Piyasasını Sarsan Bu Olay, Selloff Getirebilir!

Son zamanlarda düzenleyiciler ve kripto para sektörü arasında yeni bir kavga çıktı ve bu kez menkul kıymetler düzenleyicisi SEC, halka açık …

Uzmanlar: Kripto Para Piyasasını Sarsan Bu Olay, Selloff Getirebilir!
  • Ekonomi
  • 9 Eylül 2021 17:49 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2021 17:51
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Son zamanlarda düzenleyiciler ve kripto para sektörü arasında yeni bir kavga çıktı ve bu kez menkul kıymetler düzenleyicisi SEC, halka açık kripto şirketi Coinbase’e dava açmayı planlıyor. SEC, Coinbase’in kripto kredisi işinde bir yaptırım düzenlemesi planlıyor. Detaylara birlikte bakalım…

Alex Mashinsky: Bence şu anda bu bulanık sulardan geçiyoruz…

7 Eylül Salı günü, Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC eylemindeki dehşetini ifade ederek ve bunun sektöre nasıl zarar verebileceğini belirterek Twitter’dan açıklama yaptı. Özellikle SEC, Coinbase’in USDC stablecoin’lerinde getiri sunmasıyla ilgili bir sorun yaşıyor gibi görünüyor. Uzmanlara göre, SEC tarafından Coinbase’e yönelik herhangi bir büyük baskı, tüm kripto para piyasası üzerinde geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilir. 

Potansiyel olarak uzmanlara göre, SEC fiat bağlantılı kripto paralar üzerindeki incelemesini genişlettiği için büyük bir kripto para piyasası satışını da tetikleyebilir. Bunun 2018-2019’da, düzenleyicilerin piyasayı süpürdüğü ve genel kripto piyasasını uzun süre baskı altına aldığı zaman gördük. 8 Eylül Çarşamba günü Yahoo Finance’e konuşan Celsius Network kurucu ortağı Alex Mashinsky şunları söyledi:

Bence şu anda bu bulanık sulardan geçiyoruz ve netlik kazanmamız gerekiyor ve kuralları öğrenmemiz biraz zaman alacak ve daha hızlı koşmaya başlayabiliriz.

James Cox: SEC uzun zamandır ilk kez kripto para birimlerinde agresif davranıyor

Kripto para piyasası kesinlikle konuyla ilgili daha fazla netlik arıyor. Özellikle, düzenleyicinin borç vermeyi nasıl bir teminat olarak gördüğünü SEC’den duymak istiyor. Bu, Ripple ile uzun süredir devam eden kavgasının ardından SEC tarafından başlatılan bir başka büyük çatlak. Genellikle ‘kripto dostu SEC Başkanı’ olarak lanse edilen Gary Gensler, kırılması zor bir ceviz olduğunu kanıtladı. Nisan 2021’de SEC başkanı olarak atanmasından bu yana Gensler, kripto konusunda sertleşmeyi ima etti.

SEC Başkanı, kripto piyasasını “umutsuzca yolun kurallarına ihtiyaç duyan, finansal sistemimizin vahşi batısı” olarak nitelendirdi. Gensler, SEC’in menkul kıymetler gibi görünen ürünler sunan firmaları inceleme çabalarını hızlandıracağını söyledi. Merkezi olmayan finans (DeFi) piyasasını yakından izlediklerini vurguladı. Bloomberg’e konuşan Duke Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde profesör olan James Cox şunları söyledi:

SEC uzun zamandır ilk kez agresif davranıyor. SEC, kripto para birimine çok fazla güç katıyor. Büyük, hızla büyüyen bir pazar ve suistimaller için verimli bir alan.

Kripto para öncüleri Coinbase için bir araya geliyor!

Bununla birlikte, son SEC haberlerinden sonra birçok kripto etkileyicisi de Coinbase’i desteklemeye başladı. Milyarder yatırımcı Mark Cuban, Coinbase CEO’su Brian Armstrong’dan saldırıya geçmesini istedi.  Muhtemelen, kripto para firmaları iyilik için birleşirse, düzenleyici netliği daha hızlı getirmek adına potansiyel olarak SEC ile birlikte çalışabilirler.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ