DOGE’yi Bile Geçtiler: Bu 4 Kripto Para, İnanılmaz Yükseldi!

Öncelikle Elon Musk ve diğer ünlülerin tweet’leri tarafından yönlendirilen Dogecoin, bu yıl piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para …

DOGE’yi Bile Geçtiler: Bu 4 Kripto Para, İnanılmaz Yükseldi!
  • Ekonomi
  • 12 Eylül 2021 15:46 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2021 16:06
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Öncelikle Elon Musk ve diğer ünlülerin tweet’leri tarafından yönlendirilen Dogecoin, bu yıl piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para biriminden biri oldu. En sert Dogecoin eleştirmenleri bile kripto paranın fiyatının iyi performans gösterdiğini inkâr edemez. 2013’te şaka olarak başlayan DOGE’un fiyatı bu yılın başından bu yana yüzde 5.000’in üzerinde artış gösterdi. Ancak, Dogecoin, meteorik getiri sağlayan tek kripto para değil. İşte yılın başından bu yana DOGE’dan iyi performans gösteren ve piyasaya sürüldüğünden bu yana DOGE’dan iyi performans gösteren toplam dört kripto para…

Yılın başından bu yana DOGE’dan iyi performans gösteren 2 kripto para

Axie Infinity (AXS): %8.019 artış

Axie Infinity, Filipinler ve Vietnam gibi birçok gelişmekte olan ülkede popülerleşen, oynayarak kazanılan bir kripto para oyunudur. Oyuncular, üremek, görevleri tamamlamak ve savaşmak için Axies’i (benzersiz dijital koleksiyonlar) kullanabilirler. Oyunda kazanılan ödüller, bir Axies birliğini daha da geliştirmek için kullanılabilir veya bir kripto borsasında satılabilir. “Kazanmak için oyna” konseptinin gücü öylesine kanıtlandı ki, bazı insanlar Axie’ye daha fazla zaman ayırmak için günlük işlerini bıraktı.

Polygon (MATIC): %6.310 artış

Bu yıl kripto geliştiricileri, Ethereum platformunda tıkanıklık ve yüksek ücretlerle mücadele etti. Merkezi olmayan uygulamaların (dApps) büyük bir kısmı Ethereum platformunda oluşturulmuştur. Bu nedenle, ücretler ve tıkanıklığı azaltan her şeyin talep görmesi muhtemeldir. Polygon da tam olarak bunu yaptı. Polygon, daha iyi ölçeklendirme için tek bir yol sunmuyor. Geliştiricilerin kendileri için en uygun olanı seçebilmeleri için farklı çözümleri bir araya getiriyor.

Piyasaya sürüldüğünden bu yana DOGE’dan daha iyi performans gösteren 2 kripto

Ethereum (ETH): Lansmanından bu yana %114.268 arttı

Ethereum, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimidir ve ilk programlanabilir Blockchain’dir. Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin, blockchain’e akıllı sözleşmeler adı verilen küçük kod parçalarını tanıttı. Bunlar, ağın veritabanını, bilgileri depolayan bir defter olmaktan, kod parçalarını depolayan ve uygulamaları çalıştıran bir deftere yükseltti. Ethereum ağında neredeyse 3.000 dApp var.

Bitcoin (BTC): Lansmanından bu yana %57.956.200 arttı

Bitcoin, kripto para birimlerinin babası ve tanıtılmaya pek de ihtiyacı yok. Temmuz 2010’da ilk kez işlem gördüğünde, 1 BTC 0,0008 dolardı, ancak ayın sonunda fiyat 0,08 dolara yükseldi. Birçoğu Bitcoin’i dijital altın olarak görüyor çünkü potansiyelini dijital bir değer deposu olarak görüyor. Değer deposu, değerini koruyan ve zamanla değer kaybetmeyen bir şeydir. Bitcoin’i bir değer deposu olarak ele almanın zor kısmı, hala oldukça değişken olmasıdır – fiyat son 11 yılda neredeyse %60.000.000 artmış olabilir, ancak bu yıl Nisan ve Temmuz ayları arasında neredeyse yarıya inmiştir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ