Şubat ayında okuma listenize eklemeniz gereken 8 kitap!

Ocak ayının ardından kitap okumaya devam eden ve hangi kitabı okuyacağına karar veremeyen yurttaşlar kararsız kaldı. İşte, Şubat ayında okumanız gereken 8 kitap… BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, ilk kez 1922 …

Şubat ayında okuma listenize eklemeniz gereken 8 kitap!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Ocak ayının ardından kitap okumaya devam eden ve hangi kitabı okuyacağına karar veremeyen yurttaşlar kararsız kaldı. İşte, Şubat ayında okumanız gereken 8 kitap…

BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, ilk kez 1922’de yayınlanan, Stefan Zweig tarafından yazılan uzun öykü. Mektup biçiminde yazılan eser, ünlü bir yazarın hatırlamadığı bir kadından aldığı mektuptan oluşuyor. Öyküde aşkın psikolojik çözümlemesini kadının iç dünyasından yola çıkarak yapan Zweig aynı zamanda, mutlak aşkı sorgulatıyor. 

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE

Yazar Grigory Petrov’un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan eser 1800’lerin son döneminde Finlandiya halkının içinde bulunduğu durumu, cehaletten kurtulmak için başta Johan Vilhelm Snellman olmak üzere ülkedeki bir avuç Fin aydının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatır.

BİR KEDİ, BİR ADAM, BİR ÖLÜM

Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm , Zülfü Livaneli’in 2001 yılında yayımlanan romanı. Eser, İsveç’te yaşayan, yurtlarından çeşitli siyasal nedenlerle sürülmüş insanların ortak kaderini, uyumsuzluğunu, bunalımlarını anlatır.

DOĞU EKSPRESİ’NDE CİNAYET

1930’lu yıllarda İstanbul ve Calais arasında sefer yapan ünlü Şark Ekspresi’nde bir cinayet işlenir. Amerikalı bir milyoner trende ölü bulunur. Trende çok sayıda yolcu arasında ünlü Belçikalı dedektif Hercule Poirot da (Albert Finney) bulunmaktadır. Trenin kara saplanıp durması, Poirot’ya yerel yetkililer duruma el koymadan önce cinayeti çözmesi için birkaç saat zaman verecektir. 

İNSAN OLMAK

İlk kez yayımlandığı 1983’ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan, insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: “Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar.”

PUSLU KITALAR ATLASI

Kitap, 18. yüzyılın Osmanlı İstanbul’unda (Kostantiniyye) geçmektedir. Uzun İhsan Efendi adlı bir adam, tüm dünyayı dolaşıp bir atlas hazırlamak isteğine sahiptir. Ancak gel gör ki bu adam, sabahtan akşama kadar evinde oturur, günün çoğunluğunu ölü gibi uyuyarak geçirir, nadiren dışarı çıkar.

YAŞAMAK

Babasının kendisine bıraktığı mirası kısa sürede hiç eden genç adam, ardından tüm yakınlarını sırasıyla kaybettiği sefil ve acı dolu yaşam öyküsünü aktarıyor. Ancak tüm bunlara rağmen, hayatın ona öğrettikleriyle bambaşka bir insana dönüştüğünü de ispatlıyor.

SUÇ VE CEZA

Suç ve Ceza; Rodion Romanoviç Raskolnikov adındaki bir gencin işlediği çifte cinayet üzerine yaşadıklarını konu alıyor. Raskolnikov, bir yandan hukuk öğrenimi görürken diğer yandan yoksullukla boğuşan bir genç. Para ihtiyacını ise tefeci bir kadına eşyalarını bırakarak karşılıyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ