Silivri’de yeni bir lezzet yolculuğuna hazır mısınız?

Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir lezzet yolculuğuna hazır mısınız?
Belirtmeliyim ki çok heyecanlıyım çünkü benim de çok sevdiğim bir lezzet ve nihayet güzel Silivri’mizde artık o da var. İstanbul’a gitmeye gerek kalmadı.

Silivri’de yeni bir lezzet yolculuğuna hazır mısınız?
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Röportaj: Nesrin Özalp / Silivri

Merhabalar arkadaşlar. Yeni bir lezzet yolculuğuna hazır mısınız?
Belirtmeliyim ki çok heyecanlıyım çünkü benim de çok sevdiğim bir lezzet ve nihayet güzel Silivri’mizde artık o da var. İstanbul’a gitmeye gerek kalmadı.
Silivri’nin lezzet dünyasına Sushi eklendi. Yeşil Dragon Sushi Restoran sizlere Sushi’nin büyüleyici dünyasını sunmak için buradayız. Lezzet estetik ve tutku dolu bir yolculuk sizi bekliyor.

Ukraynalı genç çiftimizin açtığı bu sevimli ve lezzetleriyle birbiriyle yarışan tatlar çok konuşulacak eminim.
Vakit kaybetmeden hemen mekâna gittim. Hemen hemen her şeyden de tattım o kadar tatlara hayran kalmıştım ki hemen sizler için mekân sahiplerini tanımak ve tanıtmak kararını aldım.
Mekânın adı Yeşil Drago Sushi Restoran. Ağırlıklı Sushi olsa da sundukları farklı tatlar da var. Her biri tat olarak birincilik için savaş veriyor.

Mekân sahiplerine gelince içime sancılar girse de gerçekten üzüldüm, gencecik savaştan kaçan Ukraynalı bir çift.
Kıpır kıpır yerinde duramayan umut dolu Yullia Vakhramieva Donetsk’ten ve biricik eşi Odesalı Konstantin Vakhramiev. Türkiye ye yaklaşık 2 yıl önce Semizkumlar’a yerleşen gencecik çiftimiz büyük cesaret göstererek Silivrimize olmayan ve tat olarak da biraz yabancı bize olan Yeşil Drago Sushi Restoran açmaya karar vermişler.

Nesrin Özalp: Kendinizi bize tanıtırmısınız.

Yullia Vakhramieva: Merhaba ben Julia, Ukraynalıyımi 1,5 sene önce Ukrayna’dan geldik. Elbette savaş dolayısıyla buradayız. Evimizi her şeyimizi ülkemizde barktık.
Ben Donetsk’te doğdum. Eşim Odesalı orada doğmuş. Annem Moskovalı, babam Ukraynalı, Rus ve Ukrayna karışık bir ailemiz var. Çok sevgi dolu bir aileden geliyorum.

N.Ö: Türkiye gelme sebebiniz ve neden Silivri?
Y. V.: Türkiye’ye savaş dolaysıyla geldik, Silivri’yi bizim bir arkadaşımız söyledi. Odesa’ya benzeyen bir yer denize yakın ve geldiğimizde tam da öyle evimizden denizi görüyorduk sakin bir yer İstanbul gibi değil. Yaşayınca ve burada Sushiyi bulamayınca burada Sushi Restoran açmaya karar verdik

N.Ö.: Sizi cesaretinizden dolayı tebrik etmeden geçemeyeceğim. Bilmediğiniz bir memlekette özellikle de Sushi restoranı açmak taktire şayan tabi. Bir de gelir gelmez Türkçe kursuna gitmişsiniz ve sonucu ortada kendinizi ifade ediyor bizleri anlıyorsunuz. Neden Restoranın adı Yeşil Drago Sushi bir anlamı vardır elbette.

 
Y.V.: Neden Yeşil Drago’ya gelince bir sürü zaten Sushici var ama yeşil Drago yok. Bir de bizim menümüzde dört tane dragon Ejder roller var. Altın Dragon Yeşil Dragon Kırmızı Dragon ve Sarı Dragon. Sarı Dragon da güzel bir rol kızarmış oluyor içinde de her şey kızarmış
Bizdeki menüden bahsetmek gerekirse şöyle Philadelhia Lux, Pişmiş Somon, Nigiri Yılan balıklı, Niktar Roll, Miso çorba, Rafaello Roll, Sagona Roll, Saki Maki Vegan, Sarı Drago pişmiş, Samuray Roll, Pizza Zeus, Wok tavuklu, Wok karidesli ve niceleri

N.Ö.: Sushi’nin yanında wasabi, zencefil ve soya sosu veriyorsunuz bunların bir görevi ya ada nedeni var mıdır?

Y.V.: Bildiğiniz gibi Sushiyi sunarken yanında Wasabi, Zencefil ve sos olarak kendi yaptığımız soya sosu veriyoruz (az tuzlu) Wasabi, gerçek wasabi bitkisi, Japon yaban turpu, yetiştirilmesi zordur ve bu nedenle süper pahalıdır. Dünya çapındaki talebe ayak uydurmak için, genellikle yediğimiz wasabi tam olarak gerçek değil: Yaban turpu, hardal ve yeşil gıda boyasından yapılır.
Wasabi sosu yapmak için soya sosuna biraz wasabi koyun. Karıştırın ve balık tarafını daldırın.
Tabakta çok fazla soya sosu bırakmak kabalıktır, bu yüzden biraz soya sosu ile başlayın ve gerektiğinde yeniden doldurun.
Sushi’nizi boğmayın, bunun yerine hızlıca soya sosuna batırın. Nigiri suşi yerken, balığa daha fazla lezzet vermek ve pirinç karmaşası yaratmaktan kaçınmak için “önce pilav” değil, “önce balık” daldırın.
Sushi tabağınızdaki zencefil turşusu mu? Sadece dekorasyon için orada değil, zencefil aslında damağınızı tazelemenize yardımcı olur ve sindirime yardımcı olur, bu da bizi zarif bir şekilde bir sonraki noktaya getirir.
Suşi deneyimini en üst düzeye çıkarmak için balığı belirli bir sırayla yiyin. Beyaz balıktan kırmızı balığa, daha hafif balıktan yağlı balığa gidin. En güçlü aromalı balığı sona saklayın ve tatlı bir yumurtalı sushi ile bitirin.

N.Ö.: Belki daha önce sormalıydım kısaca Sushi nedir?
Y.V.: Japonya’nın dünya mutfağına en popüler katkısı olan sushi, sadece bir avuç malzemeyle hazırlanır, ancak tatların, dokuların ve tatların kombinasyonu neredeyse sınırsızdır. Herkes için bir sushi parçası var ve yeni başlayanlar için suşi rehberimizle mevcuttur.

N.Ö.: Julia direk soruyorum. Sushi çiğ balık mı?
Y.V.: Her şey pirinçle ilgili Suşi aslında “çiğ balık (pilav üzerine güzelce düzenlenmiş)” anlamına gelmez: Suşi, bu sevimli ve lezzetli küçük ruloların yapımında kullanılan pirinci ifade eder.
Taze balık yüzünden suşi yemekten korkuyorsanız, iyi haberlerimiz var. Avrupa ve ABD’de, okyanustan doğrudan pirinç ve deniz yosunu yatağına atlayan balıkların servis edilmesine izin verilmiyor, bu nedenle en taze balıklar bile parazitleri öldürmek için belirli bir süre donduruluyor. Japonya’da ise şefler, sushi’de şüpheli bir şeyler olup olmadığını görmek için eğitilir.
Asla bir parça suşiyi ikiye bölmeyin. Her zaman bir lokmada yiyin bu şekilde en iyi tadı alacaksınız.

N.Ö: Tatlara dalmışken şu Miso efsanesinden bahseder misiniz nasıl bir çorbadır?
Y.V.: Miso çorbası genellikle meze olarak listelense de aslında sindirime yardımcı olur ve geleneksel olarak ana yemekten sonra sipariş edilir ve yenir. Miso çorbası, geleneksel olarak Japon mutfağının bir parçasıdır ve miso pastası ile hazırlanan lezzetli bir çorbadır. Miso, genellikle fermente edilmiş soya fasulyesi veya diğer tahıl ürünleri kullanılarak yapılır. Bu çorba, miso pastasının sıcak su veya stok ile karıştırılmasıyla yapılır ve ardından çeşitli malzemeler eklenerek zenginleştirilir
N.Ö.: Julia sizin restoran da sunulan tüm yiyecekler çok lezzetli hangisini öveceğimi bilemedim sırrı vardır mutlaka.
J.V.: Yeşil Dragon Sushi Restoranı, taze ve kaliteli malzemeleri ustaca hazırlanmış sushi tabaklarına dönüştürmekle kalmaz, aynı zamanda suşinin geleneksel öğelerini çağdaş yorumlarla birleştirir. Sushinin her lokmasında, Japonya’nın zengin mutfağına saygı duyarken kendi yaratıcılığımızı da ekleriz. Bizim için sadece bir yemek değil, bir sanattır sushi.
Bizde tüm malzemeler birinci sınıftır. Mesela pizzada kaşar kullanmıyoruz. mozarela peyniri var. Philadelfia peyniri kendi imalatımızdır, soya sosumuz özel az tuzludur, balıklarımız günlük ve hemen derin dondurucuya girer. Yani kendime nasıl olmasını istiyorsam müşterilerime de ayni titizliği gösteriyorum. Her malzeme özenle seçilmiştir çünkü kaliteye çok önem veriyoruz. Sır demişken bizim en büyük sırımız ustamızdır. 

N.Ö.: Evet biliyorum iyi sushi ustası olmak için en az 10 yıl gerekiyor. Ustanızı bizim için tanıtır mısınız. Belli ki ustanız işini çok iyi biliyor.
Y.V.: Evet ustamız en iyi kazanımızdır. Onu Moskova’dan transfer ettik. Kendisi baş şef ya da marka şef derler. Çok iyi bir sushi ustası 32 yaşında Tacikistanlı Elmurod.

N.Ö.: Ustamız hem becerikli hem de çok sempatik ve mütevazi Sohbetimizde laf lafı açıyor ve bir küçük dedikodu aktarmak istiyorum. Kızlar sıkı durun bizim Elmurod evlenmek istiyormuş iyi bir nasip çıkar ve buna da biz vesile olmuş oluruz inşallah.
Devam edelim Julia’ya sorduk gelecek planlarında neler var. Julia hemen vakit kaybetmeden anlatmaya başladı heyecanlı heyecanlı.

Y.V.: Evet çok büyük projelerimiz var gelecek için planlarımızda sadece 2 ay içinde yeni bir restoran açmak istiyoruz. Bu kadarını söyleyebiliyorum ama tek bilmeniz geren çok değişik bir konseptte olacak. İstanbul’da bile tek bir yer var bu şekilde 2. si Silivri de deniz boyunda olacak. İnanın Silivri’ye bomba gibi düşecek., 

N.Ö.: Ben inanıyorum Juliya size. Sen ve sevgili eşin Konstantin ile her şeyi başarırsınız. Çok genç dinamik ve fikirlerle dolusunuz. Azminiz sizi geçmiş durumda. Emin olun ki siz Silivri için büyük bir değersiniz ve İstanbul’u ve sushi severleri Silivrimize akın ettireceksiniz. Şimdiden her yaptığınız iş için ellerinize sağlık ve hoş geldiniz iyi ki geldiniz ve varsınız diyorum benimle bu röportajı yaptığınız için ben çok teşekkür ediyorum ve son söz olarak Silivri halkına bir mesajın var mı Julia.

Y.V.: Genç bir ekip olarak, Yeşil Drago Sushi Restoranını kurma vizyonumuz, sushi severleri eşsiz bir deneyimle buluşturmak ve onlara unutulmaz anılar yaşatmaktır. Bu restoranı açarken, sadece bir yemek yeri olmanın ötesine geçmeyi hedefledik.
Burası bir buluşma noktası, lezzetlerin paylaşıldığı bir mekân, arkadaşlarınız ve ailenizle keyifli zaman geçireceğiniz bir yerdir.
Sadece lezzet konusunda iddialı değiliz, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve yerel topluluğumuza katkı konusunda da kararlıyız.
Malzemelerimizi seçerken dikkatli davranır, yerel üreticileri destekleriz. Aynı zamanda atıkları en aza indirme ve çevre dostu uygulamaları teşvik etme konusunda da çalışıyoruz.

Yeşil Drago Sushi Restoran, sadece bir restoran değil, bir yaşam tarzıdır. Biz buradayız, çünkü sushiye olan tutkumuzu, yaratıcılığımızı ve işimize olan bağlılığımızı paylaşmak istiyoruz.

Unutmayın, Yeşil Dragon Sushi Restoranı sushi dünyasının yeni adresi olacak. Sizleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.
Biz, Yeşil Drago Sushi Restoranı olarak, sizlere suşinin büyüleyici dünyasını sunmak için buradayız. Lezzet, estetik ve tutku ile dolu bir yolculuk sizi bekliyor! Lezzetle dolu günlerde buluşmak dileğiyle!

Sizleri Yeşil Drago Sushi Restoran’ında ağırlamaktan ve bu lezzetli yolculuğa çıkarmaktan mutluluk duyacağız.

Silivri’de Lezzetin Yeni Adresi: Yeşil Drago Sushi Restoran Piri Mehmet Paşa Mah. Atatürk Cad. Sarılar Apt. A Blok No:45A / Silivri 

PAKET SERVİS VE REZERVASYON İÇİN +90 501 049 02 44

Çok teşekkür ediyoruz Bizim Silivri Gazetesine ve özellikle Nesrin Hanım’a kendimizi anlatma fırsatı verdiği için. Her ne kadar genç ve umutla dolu olsak da bizleri yıpratan çok olay yaşadık ama bunlar bizi yıldırmadı daha fazla hırslandırdı söylemeliyim ki bir o kadar da bizlere yardımcı olanlar da oldu. Hepsine buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.

N.Ö.: Sevgili Silivri halkına hayırlı olsun mekânınız. Başka mekanlar tatlarda buluşmak üzere ve son söz bizden olsun
Hiç denemediyseniz, Sushi’ye bir şans verin!

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ