Silivri’de Afet Koordinasyon Merkezi Açıldı.

Silivri’de bir ilk olan ve belediye bünyesinde hizmet verecek olan Afet Koordinasyon Merkezi ile Zabıta Müdürlüğünün yeni hizmet yeri açıldı.

Silivri’de Afet Koordinasyon Merkezi Açıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’de bir ilk olan ve belediye bünyesinde hizmet verecek olan Afet Koordinasyon Merkezi ile Zabıta Müdürlüğünün yeni hizmet yeri açıldı.
Açılış Silivri ilçe protokol üyeleri, meclis üyeleri, siyasiler, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Yapılan konuşmaların ardından Afet Koordinasyon Merkezinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinden dolayı AFAD Şube Müdürü Tezcan Bulcan’a Silivri Kaymakamı Ali Partal, Hamle Global A.Ş adına Fuat Kulaçoğlu’na Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Fly Dog K9 Hizmetleri adına Dursun Kaya’ya, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir plaket takdiminde bulundu.

700 m2’lik alan üzerine kurulu olan merkez 7/24 esasına göre hizmet verecek. Üst yönetim Kriz Odası, Haber ve Teçhizat Odası, Yatakhane, Arşiv ve Gözlem Kriz Merkezi, Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma Birimi, Trafik ve Asayiş Birimi, Bilgi Yönetim ve Tahliye birimlerini barındırıyor.

Silivri İlçe genelinde bulunan şehir kameralarını 7/24 izlenecek. Ulusal Meteoroloji, AKOM, AFAD ülke genelinde takip edilecek. Arama-Kurtarma ekibinden 10 kişi Ankara’ya eğitime yollandı ve sertifika aldılar. İlçe genelinde okullarda ve kamu binalarında afetler hakkında vatandaşlara bilinçlendirme çalışmaları yapacaklar.
Yerel düzeyde imkanlar dahilinde tatbikat planlanıyor. Arama-Kurtarma ekibi 20 kişiden, Afet Bilinci ekibi 10 kişiden, Ön İnceleme-Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma ekibi 10 kişiden, Trafik ve Asayiş ekibi 20 kişiden, Bilgi Yönetim ve Tahliye ekibi 10 kişiden, Haber Merkezi ve Planlama ekibi 6 kişiden oluşuyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ