Silivri Belediyesi’nden açıklama

Silivri Belediyesi, Çanta bölgesinde yapılan plan değişikliğine konu olan parselin “tarım arazisi” statüsünde olmadığını, planın meclise sunulmasında da mevzuata bir aykırılık bulunmadığını savundu.

Silivri Belediyesi’nden açıklama
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi 27 Haziran 2023 tarihli bazı gazete ve internet haber sitelerinde “Çivi bile çakılamayan tarım arazisine kişiye özel imar” başlığıyla yayımlanan haber ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “Çanta Balaban Mahallesi 734 ada 60 parsel sayılı taşınmaz; 2004 tasdik tarihli Çanta 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında kısmen konut alanı, kısmen park alanı ve kısmen de yol alanında kalmaktadır. Söz konusu parselin 2004 tasdik tarihli Çanta 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında kısmen konut alanı, kısmen park alanı ve kısmen de yol alanı olarak planlandığından, özellikle dikkat çekilmek istenen ‘tarım arazisi’ statüsünde olmadığı planlarda ve kanun maddesinde açıkça belirtilmektedir.

Ayrıca 3194 sayılı İmar Kanunu Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine göre, 5393 Sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde plan müellifleri tarafından da imar planı teklifleri hazırlanabileceği ve onay veya red merci olan belediye meclislerine sunulabileceği yer almaktadır. Söz konusu parselin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı bulunması, tarım arazisi olmaması, müelliflerince 1/5000’lik plana uygun olarak hazırlanması, dolayısıyla belediye meclisine sunulması ve onaylanmasında hiçbir aykırılık bulunmamaktadır. Bu nedenle Silivri Belediye Meclisinin 9 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Haziran Ayı Meclis Toplantısında meclise sunulmuş, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi 1/5000‘lik Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanması nedeniyle kabul edilerek onay için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmiştir” denildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ