Silivri Belediyesi’nde özel kalem altın vurgunu skandalı

MHP’li Silivri Belediyesi’nde, özel kalem müdürü olarak görev yapan devlet memuru G.D. hakkında bir yılı aşkın süredir gündeme gelen haksız zenginleşme iddialarına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz el koydu.

Silivri Belediyesi’nde özel kalem altın vurgunu skandalı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Kaan Göktaş‘ın özel haberine göre Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın MHP Silivri İlçe Teşkilatı’nda yöneticiyken belediyede özel kalem müdürü olarak görevlendirdiği ve istisnai kadrodan devlet memuru yapılan G.D. kısa sürede görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk iddialarının odağında yer aldı.

Özel Kalem Müdürünün “Başkan düğünlerde takıyor” gerekçesiyle her ay onlarca çeyrek altın aldığı ancak bundan Volkan Yılmaz’ın haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Bütçeden onlarca çeyrek altın alınmış
Habere göre Silivri Belediyesi’nin yıllık gelir ve giderleri ile bilançolarını denetleyen Silivri Belediyesi Meclis Plan Bütçe Komisyonu, G.D.’nin başında olduğu Özel Kalem Müdürlüğü giderlerinde bir anormallik fark etti.
Buna göre, ilçede bulunan ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen bir kuyumcudan her ay düzenli olarak onlarca çeyrek altın alımı yapılmıştı. Söz konusu çeyrek altınlar doğrudan alım yöntemiyle fatura karşılığı alınmıştı ve işlemlerde yasadışı bir durum yoktu.
Ancak alımların açıklaması olarak “Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katıldığı düğün ve nikâhlarda hediye olarak yeni evli çiftlere taktığı” belirtilmişti. Komisyondaki üyeler ve belediyedeki tecrübeli bürokratlar, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katıldığı düğünlerde ve kıydığı nikahlarda altın takmadığını, çiftlere Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye ettiğini biliyordu. Konu derhal Yılmaz’a aktarıldı ve alınan altınlardan haberinin olup olmadığı soruldu.

Volkan Yılmaz yolsuzluğa göz açtırmadı.
Bardağı taşıran bu son damla üzerine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz duruma müdahale etti ve G.D.’yi görevinden istifaya davet etti. Özel kalem müdürlüğü görevinden istifa eden G.D. memur kadrosunda olduğu için başka bir kamu kurumunda kızak göreve çekildi. Silivri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen son duruşmada ise G.D. “hakkındaki asılsız iddialar nedeniyle” görevinden kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ