Paris’in ünlü sokağı Rue Cremieux

Fransa’nın Paris dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan kent, müzeleri, kafeleri ve mağazalarıyla …

Paris’in ünlü sokağı Rue Cremieux
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Fransa’nın Paris dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan kent, müzeleri, kafeleri ve mağazalarıyla ünlü. Pandemi nedeniyle sınırların kapalı olması, kente gelen turist sayısını bir hayli azaltsa da Paris, hâlâ en çok görülmek istenen kentlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Görülecek çok sayıda tarihi güzelliğe de ev sahipliği yapan Paris, kentin karakteristiğini yansıtan mimari yapılara da başarılı bir şekilde sahip çıkmasıyla ünlü.

Sanat, moda ve aşkın başkenti olarak bilinen Paris’in en özel noktalarından biri de kentin doğusunda, 12. Bölge’de bulunan Rue Cremieux, yani Cremieux Sokağı.

Kentin tam göbeğinde olmasına rağmen yakın zamana kadar oldukça sakin bir yer olan sokak, son yıllarda özellikle Instagram fenomenleri yüzünden zor günler geçiyor.

Instagram’da popülerlik kazanan ve kısa sürede turistlerin ilgi odağı olan Rue Cremieux’nun sakinleri bu yoğunluktan şikayetçi.

Kapılarının ve pencerelerinin önündeki insanların, mahrem alanlarına girdiğini savunan sokak sakinleri sık sık turistler ve medya fenomenleriyle bu konuda tartışıyor.

Sokak sakinleri ve Rue Cremieux’ya gelen ziyaretçiler yer yer sözlü veya fiziksel kavgaya da dönüşüyor.

Yaşanan bu olumsuz olaylardan ötürü sokağın giriş ve çıkışına fotoğraf çekimin yasak olduğuna dair birer tabela asıldı. Bununla yetinilmeyip bölgede sık sık polis kontrolü sağlandı.

Geçtiğimiz yıl Çin’de başlayan ve ardından da tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle turistik ziyaretlerde yaşanan keskin düşüş, sokak sakinlerine bir nebze de olsa nefes aldırmış durumda.

Fransa’nın sınır kapılarını Schengen bölgesine dahil olmayan ülkelere uzun süredir kapalı tutması sonucu turistsiz kalan Rue Cremieux tarihinin en sakin günlerini yaşıyor.

Ancak yakın zamanda hızlı bir şekilde mesafe kat edilmesi umulan aşılama kampanyası ile birlikte Paris’in de eski kalabalık günlerine dönmesi muhtemel.

Hal böyle olunca 12. Bölge’de ve Seine nehrine oldukça yakın bir konumda yer alan Rue Cremieux’de de yaz aylarında turist kafileleri görmek ihtimaller dahilinde.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ