Melih Yıldız’dan sert muhalefet

2024 mali yılı performans programı ve bütçesini değerlendirmek üzere Millet İttifakı adına söz alan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, evet oyu vereceklerini açıklamasına karşın oldukça sert bir muhalefet ortaya koydu.

Melih Yıldız’dan sert muhalefet
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

2024 mali yılı performans programı ve bütçesini değerlendirmek üzere Millet İttifakı adına söz alan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, evet oyu vereceklerini açıklamasına karşın oldukça sert bir muhalefet ortaya koydu.

Yıldız, “Bütçe bir yol haritasıdır, tahmindir, yol göstericidir. Bütçe iktidarın vizyonunu gösteren, gelecekteki bir dönem için gelir ve giderlerin tasarlandığı mali plan olup ekonomik ve hukuki sonuçlar doğuracak öneme sahiptir” dedi.

Yıldız, “Belediye bütçesi bir mali yıl içerisinde gelir ve gider tahminlerini gösteren, gelirlerin toplanmasına ve harcamaların yapılmasına izin veren, belediye meclisince yeni mali yılda uygulamaya konulmak üzere görüşülüp kabul edilen hukuki bir metindir. İyi bir bütçe planı tüm ihtiyaçları, istekleri, acil durumları ve gelecek için yapılan tasarrufları içermektedir. Yerelde bütçeden bahsederken, kaynakların nasıl kullanıldığı kadar, gelirlerin hangi kaynaklardan toplandığı ve etkin toplanıp toplanmadığı da önemlidir. Yerel yönetimler için verimlilik az kaynakla doğru ihtiyaçların karşılanmasıdır” şeklinde konuştu.

Yıldız: Yüzde 57’lik bütçe artışı vizyonsuzluktur.
Silivri Belediyesinin 2024 yılı tahmini bütçesini değerlendiren Yıldız, eleştirilerini şöyle sıraladı: “Bu bütçede %57’lik bir artış yapıldığı görülmektedir. Bakın 2022 yılı bütçesi 725 milyon TL, 2023 yılı bütçesini yaparken %86’lık artış yaparak 1 milyar 350 milyon TL bütçe yapıyorsunuz, yetmiyor Ağustos ayında ek bütçe yaparak %40 artış yapıyorsunuz, yani toplamda %126’lık bir artış ile 1 milyar 900 milyon liralık bütçeye ihtiyaç duyuyorsunuz henüz yılda bitmiş değil bu ekonomik şartlarda daha da ihtiyaç duyabilirsiniz. Şimdi içinde bulunduğumuz 2023 yılı için %126’lik bütçe artışı yaparken önümüzdeki yıl için %57’lik bir artış tahmin etmek vizyonsuzluktur, ön görememedir, hiçbir yatırım ve hizmet yapılmayacağının ayan beyan itirafıdır. Bu artış aynı hükümet ortağınız gibi sizin de ekonomi yönetiminden bihaber olduğunuzun rakamsal ispatıdır. Silivri’nin hak ettiği hizmeti alabilmesi için bu bütçenin yetersiz olduğu gün gibi ortadadır. Hatta ve hatta havlu atmanın, şimdiden mağlubiyeti kabullenmenin itirafıdır. Sayın Başkan bu bütçeyle şu mesajı veriyor “Ben nasıl olsa Mart sonu gidiyorum, benden sonrası tufan” diyor.”

Yıldız: “Silivrili gençler sinema izlemek için komşu ilçelerimize gidiyor”
Yıldız, 2024 bütçe gündemi üzerinden eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğiniz günden bu yana ilçemizin hangi yöne gideceği, gelecekte hangi vizyonla bu coğrafyada yer alacağı konusunda hiçbir çalışma göremedik. Silivri’ye bir kimlik kazandıramadınız. İlçemiz Türkiye mozaiğini ortaya koyan kıymetli yerlerden biri. Birlikte yaşama kültürüne katkı sunacak hiçbir proje geliştirmediniz. Silivri halkının sosyo-kültürel düzeyinin yükseltilmesi için hiçbir çalışmanın içinde olmadınız. Silivrili gençlerin Silivri ile bağ kurabileceği, buraya dair hayaller üreteceği hiçbir projenin içinde yer almadınız. Silivrili gençler sinema izlemek için komşu ilçelerimize gidiyor Sayın Başkan farkında mısınız? Bu da sizin ayıbınız. İktidar desteği yanınızdayken, planlarda birden fazla eğitim alanımız olmasına rağmen ilçemize bir devlet üniversitesi getiremediniz.

Önemli olan binalar yapmak değil, önemli olan yaptığınız binanın içerisine fikir koyabilmek, umut koyabilmek. Binanın, geleceğin Silivri’sinde neye hizmet edeceğini planlamak. Biz bu bütçeye baktığımız zaman bu kentin 5 yıl sonra 10 yıl sonra nereye yönleneceğini görmek istiyoruz. Sizin bu anlayışınız ve bakış açınızla Silivri’nin marka bir kent, mutlu bir kent veya adı her neyse olamayacağı ortada.

Yıldız: “İBB’nin tarımsal faaliyetlerini örnek alıyor, onlardan ilham alıyorsunuz.”
Sayın Başkan en çok övündüğünüz çalışmalarınız arasında var olan tarım faaliyetlerinize de değinmeden geçemeyeceğim. Biliyoruz İBB’nin tarımsal faaliyetlerini örnek alıyor, onlardan ilham alıyorsunuz. Tarımsal alanda yapılacak olan her türlü faaliyetin bizler sonuna kadar yanındayız. Ülkemizi geleceğe taşıyacak en önemli enstrümanlardan biri tarımsal üretimin arttırılması olacaktır. Ama önemli olan bunları arttırırken kent ekonomisine katkı sağlamasıdır. Ne kadar güzel ki Silivri Belediyesi olarak Ayçiçek yağını, Silivri balını, Silivri yoğurdunu patentlediniz. Ama bunları kent ekonomisine katabildiniz mi? Mesela hatırı sayılır marketlere gidip coğrafi işaretli olarak bu ürünleri tüketici ile buluşturabildiniz mi? Silivri’de üretilen ürünlerin endüstrileşmesi anlamında herhangi bir çabanız var mı? Bunları gerçekleştiremediğiniz taktirde masanın hep bir ayağı eksik kalacaktır.

Yıldız: “Gümüşyaka halkı balıkçı barınağını bekliyor.”
Sayın Başkan değerli meclis üyeleri; Gelelim vaatlerinize… Göreve başlarken planlı bir Silivri dediniz, plansız bir Silivri yarattınız. Bağışı verene istediği imarı verdiniz.
Göreve geldiğiniz günden beri marina marina diye bağırıp durdunuz, hatta iki marina vaat ettiniz bir tane bile yapamadınız, bırakın marinayı bir balıkçı barınağını bile yapamadınız. Gümüşyaka halkı balıkçı barınağını bekliyor.

Yıldız: “Silivri halkı otoparkı bekliyor.”
Otoparklar vaat ettiniz. “Kent merkezindeki trafik kaosu ve park çilesi, yeraltı ve katlı tam otomatik parklar ile sona erecek” demişsiniz, hatta ve hatta “10 farklı noktada 1770 araçlık otoparkları Silivri’nin hizmetine sunacağız” dediniz, görev süreniz bitiyor bir otoparkı bile bitiremediniz. Fotoğraf çektirmek için harcadığınız enerjiyi otopark inşaatının bir an önce bitmesi için harcasaydınız otoparkı şimdiye kadar bitirmiştiniz. Silivri halkı otoparkı bekliyor.

Yıldız: “Silivri’nin gençleri Gençlik Merkezini bekliyor”
“Çok amaçlı salonlar” dediniz, bizim dönemimizde yapılanların dışında bir tane salon ilave edemediniz.
“Gençlik Merkezi” dediniz, “Müteahhitler kapıda yatıyor” dediniz, dört defa ihaleye çıkardınız, ihaleye giren müteahhit bulamadınız. Görev süreniz bitiyor, halen gençlik merkezi ortada yok. Silivri’nin gençleri Gençlik Merkezini bekliyor sayın Başkan.

Yıldız “Emekliler lokalini bekliyor.”
Her sene bütçeye koyduğunuz, sizin de vaatleriniz arasında yer alan emekliler lokalini bir türlü hayata geçiremediniz. Emekliler lokalini bekliyor.

Yıldız: “Sağlam asfaltları, sağlam kaldırımları söküp yerine yine asfalt ve kaldırım yaptınız.”
“Silivri merkezden ibaret değildir” sözünü defalarca söylediniz, ama mahalleleri unuttunuz. Gidin görün, bütün yollar köstebek yuvası haline gelmiş, hiçbir yatırım yok, ama siz oy kaygısıyla Silivri’nin merkezinde sağlam asfaltları, sağlam kaldırımları söküp yerine yine asfalt ve kaldırım yaptınız. Bu israf değil midir arkadaşlar?
Geçtiğimiz aylarda bu mecliste kırsal mahalle sınırlarının genişletilmesi gerekliliği ile ilgili bir önerge vermiştim. Siz bu önermeyi vatandaş dalkavukluğu olarak nitelendirmiştiniz. Tam da bu tarihten sonra aynı konuyu üç defa meclis gündemine getirerek kendi söyleminizi çürütmüştünüz. Şimdi bu konu ile ilgili bana bir özür borcunuz var.!

Yıldır “Göreve geldiğiniz günden bu yana hangi uygulamanız ile Silivri’yi marka kent yaptınız?”
“Gelelim Marka Kent sloganınıza, sayın Başkan” diyen Yıldız, “Ortaya attığınız marka kent sloganınızın içinin boş, sığ bir slogan olduğunu hem bütçenizde hem de yaptığınız uygulamalar ile her geçen gün bir kez daha kanıtlıyorsunuz.
Göreve geldiğiniz günden bu yana hangi uygulamanız ile Silivri’yi marka kent yaptınız? Bakın ben size Silivri’yi nasıl markalaştırdığınızı özetleyeyim.
Siz tarım arazisine villa yapılmasına izin vererek Silivri’yi markalaştırdınız, Silivri tarihinde ilk kez kişiye özel parsel bazında imar planı yaparak Silivri’yi markalaştırdınız, eğitim ve spor alanı olarak planlara işlenen ama iktidarın imtiyazlı bir ailesine tahsis edilen izbe bir yapı olarak orada duran yere göz yumarak markalaştırdınız, yine Silivri’yi tarihinde ilk kez işçisini toplu iş bırakma eylemine maruz bırakarak markalaştırdınız! Siz üreten değil yapılanı sahiplenen bir anlayış ile Silivri’yi marka kent yaptınız. Görev sürenizi tamamladığınızda bu uygulamalar ile bir marka olarak anılacaksınız!” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ