Melih Yıldız: ‘AKP sebep, yoksulluk sonuç. AKP sebep, hayat pahalılığı sonuç.’

AKP’nin köylerde İSKİ’nin su ücretlerini şikayet etmesine yanıt veren CHP Silivri Belediye Meclis Grup Sözcüsü Melih Yıldız, “İSKİ’ye gösterdiğiniz hassasiyeti gübre ve mazota yapılan zamlarda da gösterirseniz çok anlamlı olur” dedi.

Melih Yıldız: ‘AKP sebep, yoksulluk sonuç.  AKP sebep,  hayat pahalılığı sonuç.’
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yıldız Belediye meclisinde yaptığı konuşmada “İnsanlar açıklıktan ölüyor. AKP sebep, yoksulluk sonuç. AKP sebep, hayat pahalılığı sonuç. Berat Albayrak’ın dediği gibi “Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

Yıldız’ın konuşması şöyle; “AKP Silivri İlçe Teşkilatı köyleri gezerek bir el ilanı dağıtıyor. Bu el ilanında ‘İSKİ vatandaşın sırtından in’ diyerek halka biz sizin yanınızdayız mesajını veriyorlar.
Kim köylünün yanında, kim vatandaşın sırtına binmiş örneklerle ifade etmek istiyorum. Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olduğu 2019 Haziran tarihinden bu yana suya %6 oranında zam yapıldı. Yeni dönemin başında da %40 indirim yapıldı. Elektriğe gelen zam oranı %70, doğalgaza ise %60. Böyle bir durumda iktidar temsilcilerinin köylerde gezip “Vatandaşın sırtından in İSKİ, biz vatandaşın yanındayız” demesi gülünç. İfade ettiğim zam oranları gerçekliğinde tek günah keçisi İSKİ’yi ilan etmeniz doğru değil buna itiraz ediyoruz.” dedi.

Yıldız konuşmasının devamında “Son bir yılda mazota %60, gübreye gelen zam oranı %600 ve satın alabileceğiniz ürün yok! Nitrat gübresine gelen zam %350. Köylü çiftçi bu yıl gübre alamıyor, bulamıyor tarlasına atamayacak. Sıkıntının büyüğünü önümüzdeki yıl yaşayacağız. Rekolte düşük olacak, dışa bağımlılığımız artacak. İSKİ’yi suçluyorsunuz ya mazot ve gübre fiyatları ile ilgili de bir el ilanı bastırın ve o konuda da vatandaşın yanında olun. İSKİ’ye gösterdiğiniz hassasiyeti gübre ve mazota da gösterirseniz çok anlamlı olur. Unda %100, yem fiyatlarında %100 artış var. Traktörüne haciz gelen çiftçileri düşünün; yüzünüzü ithalata değil üreticiye dönün arkadaşlar. Üretimden gerisi yalan.” şeklinde konuştu.

Yıldız, “İnsanlar açıklıktan ölüyor! Dalga geçmeyin sebebiniz olduğunuz şeylerle. AKP sebep, yoksulluk sonuç. AKP sebep, hayat pahalılığı sonuç. Berat Albayrak’ın dediği gibi “Allah sonumuzu hayır etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ