Kışa hazırlık: Silivri gaz depoları dolduruldu. Sırada Saros var

Silivri’deki doğalgaz depolarının büyük kısmı dolduruldu. Az miktardaki kapasitenin de ilerleyen aylarda tamamlanarak kış kullanımına hazır …

Kışa hazırlık: Silivri gaz depoları dolduruldu. Sırada Saros var
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’deki doğalgaz depolarının büyük kısmı dolduruldu. Az miktardaki kapasitenin de ilerleyen aylarda tamamlanarak kış kullanımına hazır tutulacağı belirtiliyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bir kez daha ortaya çıkan enerji krizinin önemli unsurlarından olan doğalgaz tedariki için hazırlıkların yaz aylarından başladığı, bu çerçevede Silivri’deki depoların büyük kısmının doldurulduğu öğrenildi. 

Geçen yıl kesinti yapılmıştı

Geçen kış doğalgaz kesintisi yapılmak zorunda kalınmasında Saros LNG terminalinin bitirilememiş olmasının önemli rol oynadığı, bu terminalin tamamlanması için yoğun çaba harcandığı belirtildi. Türkiye’de doğalgazın büyük kısmı Marmara bölgesinde tüketiliyor.

Mevcut depolama imkanları olası kesinti halinde bu bölgenin ihtiyacını uzun süre karşılayamıyor. Bu nedenle Saros’a doğalgazı gazlaştırarak doğrudan şebekeye verme imkanı bulunan (FSRU) gemilerinin yanaşabileceği bir terminal inşaatına başlanmıştı. 

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ