İstanbul’da Hayalet Evlerin En Çok Olduğu ilk sırada Silivri var.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki zam tartışması son hızla sürüyor. Sektör temsilcileri ev sahiplerinin kiraya vermek yerine evlerini boş tutmayı tercih ettiğini belirterek bu evleri hayalet ev olarak tanımlıyor.

İstanbul’da Hayalet Evlerin En Çok Olduğu ilk sırada Silivri var.
  • Gündem / Manşet
  • 27 Haziran 2023 13:09 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2023 13:31
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ederken, konut sıkıntısı emlak sektörünün en büyük problemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yüzde 25 kira zam sınırını beğenmeyen ev sahipleri kiracılarla yaşayacağı olası bir tahliye sorunu ve yüksek kira için evlerini boş tutmayı tercih ediyor.

Konutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun sebeplerinden biri olarak gösterilen hayalet evler, İstanbul’da 9 ilçede yoğun olarak bulunuyor. İstanbul’da yaklaşık 6,4 milyon konutun 153 binini oluşturan hayalet evlerin barınma amaçlı kullanımıyla konut krizinin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

153 BİN BOŞ KONUT VAR

İstanbul’da toplamda 1 milyon 448 bin 341 yapı bulunuyor. Bu yapılarda ise toplamda 6 milyon 384 bin 524 konut, 1 milyon 176 bin 474 adet de iş yeri niteliğinde bağımsız bölüm var. Özellikle 2008 sonrası inşa edilmiş binalarda yaklaşık 153 bin 240 adetinin boş olduğu değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm nedeniyle sadece İstanbul’da 95 bine yakın ev, yıkılma sürecini bekliyor. Bunlar da yıkılana kadar kiraya verilemiyor.

SİLİVRİ İLK SIRADA

İstanbul’daki hayalet evler 9 ilçede yoğunlaştı. Silivri, yoğun bir şekilde boş konutun olduğu ilçelerden ilki olarak karşımıza çıkıyor. Burada konutların ağırlıklı olarak ikinci konut olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Avrupa yakasında Beylikdüzü, Başakşehir, Küçükçekmece ve Bağcılar ile Anadolu yakasında Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe ve Tuzla daha çok boş konutun gözüktüğü diğer ilçeler durumunda.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, “Silivri’de çokça boş ev stokuna denk geliyoruz” dedi.

Beylikdüzü, Başakşehir gibi ilçelerin yabancıların satın aldığı yerlerin başında geldiğini belirten Özcan, “Yabancıların alım yaptığı bu ilçelerde hayalet evlerin yoğunlaşması normal. Bunların önüne geçebilmek için Avrupa’daki gibi emlak vergisi artırılabilir” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ