İstanbul’da sonbahar kaçış rotaları

Sonbahar etkisini yavaş yavaş göstermeye başlarken özellikle hafta sonu, kalabalıklardan ve pandemi tehlikesinden uzak daha sakin rotalar ön …

İstanbul’da sonbahar kaçış rotaları
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Sonbahar etkisini yavaş yavaş göstermeye başlarken özellikle hafta sonu, kalabalıklardan ve pandemi tehlikesinden uzak daha sakin rotalar ön plana çıkıyor.

Şile

İstanbul’un yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Şile, kentin Anadolu yakasının Karadeniz kıyısında yer alır. Tarihi bir yerleşim yeri olan Şile, yaz aylarında İstanbullularla dolup taşan plajlarıyla ünlü olsa da burası yemyeşil coğrafyası ve keşfedilmeyi bekleyen doğasıyla Sonbahar’da da görülmesi gereken bir yer. Şile’ye Üsküdar Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ulaşmak oldukça kolay.

Ağva

Şile’ye bağlı bir yerleşim olan Ağva, ormanlık arazisi, plajları ve ırmağıyla ünlü. Özellikle hafta sonu İstanbulluların kaçış rotalarından biri olan Ağva’da dilerseniz konaklayabilirsiniz de. Burası farklı lezzetleri tadacağınız yerleriyle de dikkat çekiyor.

Polonezköy

Beykoz ilçesi sınırlarında kalan Polonezköy, İstanbul’un en yeşil bölgelerinden biridir. Ruslara yenilen Lehler, Osmanlı’nın izniyle bölgeye yerleşince adı Polonezköy olan bölgenin bir diğer adı da Adampol’dür. Kilisenin yanı sıra sivil Leh mimarisinden izler taşıyan yapıların günümüze ulaştığı Polonezköy, sonbaharda doğanın binbir tonuyla muhteşem bir görüntü kazanıyor.

Büyükada

Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, Adalar belediyesinin de merkezidir. Doğu Roma döneminde sürgün edilen veya gözden düşen prenslerin yaşamasından ötürü Prens Adaları olarak anılan bu takımadaların en büyüğü olan Prinkipo diğer adıyla Büyükada, Osmanlı döneminde de kentin en zenginlerinin konaklarıyla ön plana çıktı. Günümüzde şehrin gürültüsünden kaçmak için akla ilk gelen yerlerden biri olan Büyükada, İstanbullular kadar turistlerin de ilgi odağı.

Heybeliada

Büyükada’nın ardından Prens adalarının ikinci büyük adası olan Heybeliada nispeten daha sakin hayatı ve yemyeşil coğrafyasıyla dikkat çeker. Kendinizi İstanbul’da değilmiş gibi hissedeceğiniz Heybeliada, doğa yürüyüşü yapmak için özellikel sonbaharda mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Burgazada

Sait Faik Abasıyanık ile özdeşleşen Burgazada, Türk edebiyatının bu büyük isminin yaşadığı ve günümüzde de müze olarak kullanıldığı eviyle ünlüdür. Büyükada ve Heybeliada’dan çok daha küçük bir yüzölçümüne sahip olan Burgazada farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir yerdir. Bu yönüyle Burgazada, Büyükada ve Heybeliada gibi Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin bir arada yaşadığı bir yer.

Aydos

537 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos, adeta bir saklı cennet. Tepesinde bulunan gölüyle ünlü olan Aydos’ta, küçük teknelerle gezinti yapmak da mümkün. İstanbul’un nispeten sakin yerlerinden biri olan Aydos, romantik bir hafta sonu turu için ideal bir rota.

Anadolu Kavağı

Beykoz’un kuzeyinde, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişinde bulunan bu küçük balıkçı köyü, kentin en güzel balıklarını yiyebileceğiniz yer olma iddiasını taşıyor. 13. yüzyıla ait Cenevizlilerden kalma Yoros Kalesi ile de ünlü. Eminönü’nden hareket eden vapurlarla ulaşıp tüm gününüzü geçirebileceğiniz Anadolu Kavağı, doğa tutkunları için özellikle sonbaharda ideal bir rota.

Kilyos

Rotamızı İstanbul’un Avrupa yakasına çevirme vakti geldi. Karadeniz kıyısında bulunan Kilyos, plajlarıyla ünlü bir yer. Yaz boyu çok sayıda plajıyla kentten ayrılmaya fırsat bulamayan İstanbulluları ağırlayan farklı festivallere ev sahipliği yapan Kilyos. Sonbaharda da daha sakin bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin konaklayabileceği yerlere de sahip.

Belgrad Ormanları

İstanbul’un akciğerleri olarak bilinen Belgrad Ormanları, göletleri, yürüyüş parkurları ve Osmanlı döneminden kalma su bentleriyle dikkat çekiyor. Sonbaharda farklı renklere bürünen Belgrad Ormanları İstanbul’dan uzaklaşmadan kendinizi çok uzakta hissedeceğiniz bir yer.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ