Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı

Edirne Belediyesi’nin 60 yıl aradan sonra açılan sosyal tesisi Meriç Sosyal Tesisleri, Edirnelilerin hizmetine sunuldu. Tesis, restoran ve kafe olarak hizmet verecek.

Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Edirne Belediyesi‘nin 60 yıl aradan sonraki ilk sosyal tesisi Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri, Cumhuriyet’in 100. yılında Edirnelilerin hizmetine sunuldu. Meriç Nehri kenarındaki Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesislerini, Edirnelilerin hizmetine kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin haftanın 6 günü Edirnelilere ve Edirne’ye gelen misafirlere hizmet vereceğini söyledi.

Daha önce Villa Restoran olarak bilinen ve mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan taşınmazın modernizasyonu gerçekleştirilerek, Edirnelilerin hizmetine sunuldu. Restoran ve kafe olarak hizmet verecek olan Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’nin açılışı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Meriç Sosyal Tesisleri’nin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çok uzun bir aradan sonra, yaklaşık 60 yıllık bir aradan sonra Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’ni tekrar yaşama geçirmekten son derece mutluyum” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1937 yılında Edirne İl Özel İdaresi ve Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa bu tesisi yaptığını ve tesisin isminin de Edirne Gazino ve Dans Sarayı olduğunu belirten Gürkan, “Tabi o yılların kültürel yapısıyla burada özellikle hafta sonları çeşitli etkinlikler, yemekler, danslar yapılırdı. Bu arada da bu işletme birçok kez el değiştirir. Zaman zaman kapalı kaldı ama Edirne’nin bir anlamda boğazı olan Meriç nehri kenarındaki bu kıymetli işletmenin değeri hiçbir zaman azalmadı” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ