Dünya için Kırmızı Alarm: El Niño Tehlikesi Kapıda ! Aralarınada Türkiye ‘de Var…

Okyanus Yüzeyi Sıcaklıkları: El Niño’nun gücünü belirleyen önemli bir faktör okyanus yüzeyi sıcaklıklarıdır. Kasım’dan Ocak’a kadar El Niño’nun doğduğu tropik Pasifik Okyanusu’nun sıcaklığı normalden 2 santigrat derece daha yüksekti. Bu durum, çok …

Dünya için Kırmızı Alarm: El Niño Tehlikesi Kapıda ! Aralarınada Türkiye ‘de Var…
  • Dünya
  • 9 Şubat 2024 14:06 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2024 14:14
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Okyanus Yüzeyi Sıcaklıkları:

El Niño’nun gücünü belirleyen önemli bir faktör okyanus yüzeyi sıcaklıklarıdır. Kasım’dan Ocak’a kadar El Niño’nun doğduğu tropik Pasifik Okyanusu’nun sıcaklığı normalden 2 santigrat derece daha yüksekti. Bu durum, çok güçlü bir El Niño’nun devam ettiğini gösteriyor.

El Niño’nun Etkileri:

Türkiye: El Niño, Türkiye’de kuraklık, aşırı sıcaklıklar ve sel gibi ekstrem hava olaylarına neden olabilir. Bu durum, tarımsal üretimi ve su kaynaklarını etkileyebilir.

Avrupa: El Niño, Avrupa’da da aşırı sıcaklıklar, kuraklık ve sel gibi ekstrem hava olaylarına yol açabilir. Bu durum, orman yangınlarına ve altyapı hasarlarına neden olabilir.

Amerika: El Niño, Amerika’da da aşırı sıcaklıklar, kuraklık, sel ve kasırgalar gibi ekstrem hava olaylarına yol açabilir. Bu durum, can ve mal kayıplarına neden olabilir.

El Niño’nun Zirvesi:

El Niño’nun şu anda kayıtlardaki en güçlülerinden biri olduğu ve “süper El Niño” bölgesine girdiği belirtiliyor. Kasım’dan Ocak’a kadar El Niño’nun doğduğu tropik Pasifik Okyanusu’nun sıcaklığı normalden 2 santigrat derece daha yüksekti. Bu eşik şimdiye kadar yalnızca altı kez aşıldı.

Uyarı:

WMO, El Niño’nun zirveye ulaştığı ve önümüzdeki aylarda zayıflamaya başlayacağı konusunda uyarıyor. Fakat bu, El Niño’nun etkilerinin ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor. El Niño’nun etkileri birkaç ay daha devam edebilir.

Ne Yapılabilir?

El Niño’nun etkilerini en aza indirmek için acil önlemler alınması gerekiyor. Hükümetler, su kaynaklarını korumak, tarımsal üretimi desteklemek ve altyapıyı güçlendirmek için çalışmalara başlamalı. Bireyler de enerji tasarrufu yapmak ve su kaynaklarını korumak gibi basit adımlarla El Niño’nun etkilerini hafifletmeye katkıda bulunabilir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ