Çalışan Emekliye 5 Bin TL’lik İkramiye Karmaşası

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre uzun bir süredir gündemde olan ve Meclis’te görüşmeleri devam eden emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin, ikramiyelerin yatacağı tarih belirlendi. Habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde …

Çalışan Emekliye 5 Bin TL’lik İkramiye Karmaşası
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Uzun bir süredir gündemde olan ve Meclis’te görüşmeleri devam eden emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesine ilişkin, ikramiyelerin yatacağı tarih belirlendi.

Alınan bilgilere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki çarşamba günü yasalaştırılacak.

AKP Grup Başkanlığı yılbaşına ikramiyelerin yetiştirilmesi için bütçeden hemen sonra torba yasanın kalan maddelerini gündeme alacak. Önümüzdeki hafta çarşamba gecesi bütün maddelerin Genel Kuruldan geçirilmesi planlanıyor.

Bankalara gerekli talimatlar iletildi ve hazırlıklar yapıldı. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini almış olacak…

TARİHLER BAŞKA

İktidara yakın Sabah gazetesi ise ikramiyelerle ilgili bambaşka tarihler verdi.

Habere göre çalışan emekliye ikramiye ödemesi Meclis sürecinin tamamlanmasının ardından SGK tarafından hak sahiplerine yapılacak.

Buna göre; SSK’lı çalışan emekliler 17-26 Ocak 2024 tarihleri arasında 5000 TL emekli ikramiyesi alacak.

Bağ-Kur’lu çalışan emekliler 25-28 Ocak 2024 tarihleri arasında 5000 TL emekli ikramiyesi alacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin yararlanacağını açıklamıştı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ