‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’

Türkiye’nin 81 şehrinin her birini en az dört kez ziyaret eden gezgin Seymen Bozaslan’ın yeni kitabı yayımlandı. ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ içindeki 4K videolardan çevrimiçi dinleme listelerine günümüz seyahat tutkunlarına uygun rehber niteliğinde.

‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’
  • Seyahat - Gezi
  • 6 Ağustos 2023 11:19 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2023 11:27
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

81 şehir, videolar, haritalar, dinleme listeleri ve bir kitap…

Altın Kitaplar’dan çıkan ve benzerlerinden farklı olan kitap, 81 şehirden yeme-içme, otel, festival ve rota tavsiyeleriyle dolu. Bozaslan “1,5 yılda 100 bin kilometreden fazla yolculuk yaparak tüm şehirleri tek tek bizzat fotoğrafladım. 81 şehirden 1.093 fotoğraf var kitabımda” diyor. Bu gezi kitabını diğerlerinden ayıran özelliği interaktif QR kodları. Bozaslan seyahatseverlerin deneyimini zenginleştirmek için kitabına Spotify çalma listeleri, 4K çözünürlüklü YouTube videoları ve Google Maps QR kodları eklemiş.

Arka kapaktaki 4 saate yakın YouTube videosu sayesinde gezginler, seyahatleri hakkında videolar izleyecek. Kitaptaki 93 adet Google Maps QR kodu, gezginlerin görülecek yerler, yeme-içme mekânları, ulaşım noktaları, kamp alanları, plajlar gibi turistik duraklara kolayca erişmesini sağlıyor.

Burada sosyal medya yok!
Telefonsuz ada

Finlandiya’nın Ulko- Tammio Adası, dünyanın ilk telefonsuz turizm adası ilan edildi. Adanın turizm otoriteleri “Tatilcileri akıllı cihazlarını kapatmaya ve adamızın tadını çıkarmaya çağırıyoruz. Telefonunuzu kapatmak, doğayı keşfetmek ve insanlarla yüz yüze tanışmak ruhsal refahınızı arttırır” diyor…

Çocuk festivali başlıyor

Çocuk konseptli otel Ela Excellence Resort Belek’in geleneksel Everland Kids Festival’i bu yıl
21-27 Ağustos tarihleri arasında Nickelodeon iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Festival boyunca çocuklar sevdikleri çizgi film karakterleriyle tanışacak, atölye çalışmalarına katılacak hem eğlenecek hem de yaratıcılıklarını keşfedecekler.

‘Yolculuk’ Alaçatı’ya

Galeri 77’nin temsil ettiği 12 sanatçının eserlerini bir araya getiren ‘Yolculuk/Journey’ sergisi, 27 Ağustos’a
kadar Alaçatı’daki The Stay Warehouse’da izlenebilir. Eserler The Stay Warehouse’un tarihi 80’li yıllara uzanan, zamanında depo olarak kullanılan ve restorasyon sürecinde tek bir ağaca dahi zarar verilmeden özgün ve sıra dışı bir tasarımla yenilenmiş binasının çok amaçlı salonunda sergilenecek…

Gençler müze sever!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Genç Ne Sever’ platformuna başvuran 18-25 yaş aralığındaki gençler alacakları dijital kartla 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz gezebilecek. Başvurular muzekartgns.com adresinde…

10 bin yıllık Çatalhöyük dünyada daha fazla tanınacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaatında sona gelindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezimiz ülke turizmine hizmet etmek için artık gün sayıyor. Çatalhöyük’ün tüm dünyada daha fazla tanınması için şehrimize kazandırdığımız merkezde bölgeye gelen ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlayacağız ve bilgilendireceğiz. Fiziki inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlandı. İç tefrişatını da tamamlayıp kısa süre içinde şehrimizin turizmine kazandıracağız” diye konuştu.

Fethiye, Bodrum,
Datça, Seferihisar ve Marmaris ‘aranıyor’…

Otel ve villa arama platformu Neredekal.com bu sezonu 2022’yle kıyaslayan bir rapor açıkladı. Buna göre oda fiyatları yüzde 101 oranında arttı. Trabzon, Ankara, Balıkesir, Aydın ve Çanakkale’de fiyatlar ortalamanın üzerinde yükseldi. Oda fiyatlarındaki artış nedeniyle bir grup pansiyon gibi ekonomik seçeneklere yönelirken, bir grup da tatil günlerini azalttı. Verilere göre tatilciler tatilin sonu yaklaştıkça bir sonraki planlarını yapmaya daha hevesli. Fethiye, Bodrum, Datça, Seferihisar ve Marmaris en çok aranan yerler.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ