Yılmaz, “Bir ilçe başkanının belediye işlerinin yapıldığı alana girmesine müsaade etmem”

Silivri Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın belediye çalışanlarının iş bırakma eylemiyle ilgili açıklamalarına Silivri Belediye Volkan Yılmaz, “Hepimiz tarafından bilinen işçi kardeşlerimizin sıkıntılarını malzeme yapmak ise en basit ifadeyle siyasi ahlaksızlıktır.” dedi.

Yılmaz, “Bir ilçe başkanının belediye işlerinin yapıldığı alana girmesine müsaade etmem”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın belediye çalışanlarının iş bırakma eylemiyle ilgili açıklamalarına Silivri Belediye Volkan Yılmaz, “Hepimiz tarafından bilinen işçi kardeşlerimizin sıkıntılarını malzeme yapmak ise en basit ifadeyle siyasi ahlaksızlıktır.” dedi.

YILMAZ: “PERSONEL GİDERİNDEN TASARRUF ETMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİK”
Meclisteki gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Yıldız’ın sözlerini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak bizler olumsuz ekonomik gelişmelerden tabii ki etkileneceğiz. 2022 yılında 2023 yılı olarak öngörülen ekonomik göstergeler esas alınarak hazırlanan bütçe ile bir taraftan yatırımlarımızı kısmadan, yatırımlarımıza devam ederken diğer taraftan da cari giderlerimizi karşılamaya devam ettik. Giderlerimizde öngörülmeyen artışların varlığı ve kamu idaresinin bütçelerinde karşılığı olmayan harcamaları yapamayacağı için ek bütçenin yapılması ihtiyaç ve zaruret haline gelmiştir. Bu arada bunu da ifade etmemiz gerekiyor; bütçemizi kullanırken personel giderlerinin genel gelire bir oranının olması gerekiyor.
Siz bugün personel giderlerinde genel gelirlerinizin yüzde 30’unu aştığınız zaman Sayıştay ve gerekli kurumlar tarafından uyarılıyorsunuz. Bir kurumun maaş gideri genel giderinin yüzde 30’unu aşamaz diye bir uyarıda bulunuyor. Tabi bizim için bu uyarıyı dikkate almamak gibi bir konu olamaz. Çalışanlarımızın ücretleri ve diğer sosyal haklarının gecikmeksizin ve zamanında ödenmesine azami ölçüde dikkat etmekten hiçbir zaman imtina etmedik…
Biz, birilerinin söylediği gibi personel giderlerinden tasarruf ederek başka alanlarda harcamalarda kullanmayı asla ve asla düşünmedik. Böyle bir uygulamamız da olmadı. Hani diyorlar ya bütçeniz var, bütçenizden bu maaşları ödeyin. Arkadaşlar sizin anlattığınız, sizin dediğiniz gibi değil.
Silivri Belediyesi asla personel maaşlarından tasarrufa gidip bütçesinde bir ilave artış sağlamamıştır. Aksine, geçerli olan toplu iş sözleşmesinde ikinci 6 ay ücret zammının olarak 12,77 yapılması öngörülmüşken, bütçe imkânlarımızı zorlayarak yüzde 20 ilave artışı veren de biziz.
Bu bütçede yer alan personel giderlerine ait rakamlara göre işçilerimiz 2023 ve 2024 yılını kapsayan toplu sözleşmesi uzlaşma ile imzalanmıştır. Ücretlerinin yeter ya da yetmezliği tartışmasına girmeksizin, enflasyon tahminlerinin üzerinde gerçekleşmesiyle toplu iş sözleşmesinde yer alan zam oranlarının üzerine çıkan bir Belediye Başkanı nasıl olur da işçilerin sefalet ücretine mahkûm edilmesine neden olan biri olur? Bu eleştirilerinize katılmam mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİMİZİN HAKLI TALEPLERİ HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”
İşçilerin haklı taleplerinin başının üstünde yeri olduğunun altını çizen Volkan Yılmaz, “Biraz önce Melih Bey belediye işçilerinin grev yaptığından dem vurdu. Ya bilgisizliği ya cehaleti ya da siyaseten bu konuyu bir grev gibi algılanmasına neden olan bu açıklamasına üzüldüm. Çünkü toplu iş sözleşmesi devam ederken, toplu iş sözleşmesi belediye tarafından ihlal edilmeden işçilerimizin bir grev hakkı yoktur. Bunun adı grev değildir. Bunun adı hukuksuz ve usulsüz bir iş bırakma eylemidir. Üzülerek söylüyorum bunu. Şimdi oradaki insanların bilgisi, birikimi, donanımı nedir bilemem ama o insanları yanlış bilgilendirmek, ‘Grevinizi destekliyoruz, grev hakkınız elinizden alınamaz’ demek, ‘Bu yönetimin 7 ay süresi kaldı’ diye orada açıklama yapmak etik değil. Hepimiz tarafından bilinen işçi kardeşlerimizin sıkıntılarını siyasi malzeme yapmak en basit ifadeyle siyasi ahlaksızlıktır.
İşçinin yanında olmayı en az biz de sizin kadar biliyoruz. Burada çok eski işçi kardeşlerimiz var. Sizin zamanınızda mı işçiye daha fazla değer verildi yoksa benim dönemimde mi bunu gayet iyi biliyorlar.
Şimdi siz bunun grev olmadığını biliyor musunuz bilmiyor musunuz ama bu bir grev değildir. Bu hukuksuz bir iş bırakma eylemidir. Kaldı ki şehrin sağlığını etkileyecek çöp temizlik hizmetlerinde yapılması da ayrıca üzerinde tartışılması, konuşulması gereken bir konudur. İşçilerimizin haklı talepleri her zaman başımızın üstündedir. Ama belediyenin imkânları ve ülkemizin içinden geçtiği süreç de hepimizin malumudur. Bu süreci el birliğiyle geçeceğiz.” dedi.

Yıldız’ın “Belediye Başkanı birilerine kepçe ile verirken işçisine kaşıkla veriyor” ifadelerine de yanıt veren Volkan Yılmaz, “Melih Bey dedi ki; Başkan, Belediyenin mali yapısıyla övünüyor ve belediyenin mali yapısıyla bu işleri çözsün. Sonra da Belediye Başkanı birilerine kepçeyle veriyor, işçisine gelince kaşıkla veriyor dedi. Bunu ispatlamayan siyasi müfteridir arkadaşlar. Benim birilerine kepçe ile bir şey verdiğimi, işçime kaşıkla bir şey verdiğimi ispatlamayan müfteridir, iftiracıdır.
Daimi işçilerin maaşını belirlemek benim yetkim değil. Ben işçilerimin arasında birilerine kepçeyle bir şey vermedim, işçime de kaşıkla bir şey dağıtmadım. Bu sizin siyasi yalanınız, siyasi algınızdır. İspatlamayan da siyasi müfteridir.

Siz işçimizin yanınızda olacağız diye işçilerimizi ziyaret ettiniz. Edebilirsiniz. Lakin belediyedeki meclis üyelerimizin dışında bundan böyle mesai saatleri içerisinde bir siyasi ilçe başkanı veya bir siyasi parti yöneticisinin belediye iş ve işlemlerinin yapıldığı alanlara girmesine müsaade etmem bu böyle bilinsin. Böyle bir hakkı yok kimsenin. Meclis üyeleri olarak siz oraya gidebilirsiniz ama siyasilerin şov yeri değil benim müdürlüklerim. Böyle bir dünya yok! Böyle bir anlayış da yok orada gidip siyaset yapmak da yok. Herkesin sağduyulu olması gereken konularda böyle benzine ateşle gitmek kimseye bir fayda sağlamaz.

“MÜDÜRLÜKLERİMİZİN YENİÇERİ OCAĞINA DÖNMESİNE İZİN VERMEM”
Silivri Belediyesi personelinin şartlarını iyileştirmek adına yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Volkan Yılmaz, “Ben ne padişahım ne de müdürlüklerin Yeniçeri Ocağına dönmesine izin veririm arkadaşlar. Öyle bir dünya yok! Tehdit, şantaj bunlar doğru şeyler değil. Herkes hakkını, hukukunu, alın terinin karşılığını alacak, almak da zorunda. Ben de şartları iyileştirmek durumundayım…
Her birinin çektiği sıkıntı benim sıkıntımdır. Her birinin sıkıntılarıyla yakından ilgilenmek de benim görevimdir.” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ