Yılmaz, “Belediye hesaplarına hacizler gelmeye başladı”

Silivri Belediye Meclisinin Pazartesi günü gerçekleştirilen Kasım ayı meclisinde gündemin 8. Maddesinde Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait taşınmazların bankaya teminat olarak gösterilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi de yer aldı.

Yılmaz, “Belediye hesaplarına hacizler gelmeye başladı”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Meclisinin Pazartesi günü gerçekleştirilen Kasım ayı meclisinde gündemin 8. Maddesinde Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait taşınmazların bankaya teminat olarak gösterilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi de yer aldı.

“BELEDİYE HESAPLARINA HACİZLER GELMEYE BAŞLADI”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “4.5 yıldır bankadan kredi kullanmadığımızı herkes biliyor. Buna ihtiyaç duymadık ama malumunuz bir önceki yönetim, burada meclis üyesi arkadaşlarım da var, konuya son derece vakıf olanlar, bilmeyenler de var.
Selimpaşa’da geçtiğimiz dönemde mahkeme kararı olmasına rağmen, ısrarla satışları gerçekleştirilen parsellerle ilgili, yargı yolları tükenip belediyemizin hesaplarına büyük oranda hacizler gelmeye başladı. Mahkeme karar veriyor, mağdur olan vatandaşlar adına Silivri Belediyesinin hesaplarına haciz koydurabiliyor.” dedi.

“38 MİLYON LİRALIK HACİZLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”
Yılmaz “Yargıtay ve istinat süreçleri sürerken belediyemizin taşınmazlarını Halk Bankası’na ipotek edip, oradan teminat mektubu alıp bu hacizleri durdurmak adına bu gündemle huzurlarınızdayız. Gönül isterdi ki bu işlerle hiç uğraşmayalım ama Silivri Belediyesi yönetimini büyük sıkıntılar bekliyor. Geçtiğimiz hafta 38 milyon liralık bir hacizle karşı karşıya kaldık. Şimdi bunun teminat mektubunu tedarik edip haczi durdurmak ve Yargıtay süreçlerini bekleme durumundayız.” dedi.

“ZARARI YARATANLARA RÜCU EDECEĞİZ”
Bu işi yapan siyasiler, Belediye Başkanı ve meclis üyeleri bir numaralı sorumlular olduğunu iddia eden Volkan Yılmaz “Lakin davalar kesinleştikçe biz hacizleri ödemeye devam edeceğiz. Burada bir kamu zararı oluşuyor. Artık bir komisyon oluşturup kamu zararı yaratan arkadaşlarımıza bunları rücu edeceğiz. Hiç suçu olmayan memurlar, encümen üyeleri, o gün vekâleten imza atanlar, hepsi mal varlıklarıyla bu borçlardan sorumlu. Bu güne kadar sabırla ne bir suç duyurusunda bulunduk, ne rücu komisyonu oluşturduk, hep bu sorunu Silivri’nin problemi bildik. Onları suçlayalım, siyaset yapalım diye suçlayıcı ifadelerde bulunmadık.
İBB’ye gittik toplantı yaptık, 18. Madde yetkisini istedik. Veremiyorlar. Onun için çözüm önerisiyle hem mağdur olan vatandaşların, hem Silivri’nin bütçesinin bu yükü taşımamasından hareketle bu sorunu çözüp ortadan kaldırmalıyız. Bu saten sonra suçlu aramak, siyaset yapıp CHP’li arkadaşları suçlamak benim tarzım da değil, yöntemim de olmayacak. Tüm samimiyetimle hem mağdur olan vatandaşlarımızı, hem mağdur olan devlet memurlarımızı ve meclis üyelerimizi, hem de Silivri Belediyemizin bundan sonraki yürüyüşünü sağlıklı hale getirmek için bu sorunu sizlerle çözme arzusundayım.” şeklinde konuştu.
Gündem maddesi Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ