Yerel basını öldürecek teklif

Yeni yasama dönemine başlayacak TBMM’nin ilk gündem maddesi ‘dezenformasyonla mücadele’ adı altındaki yasa teklifi… İnternet gazetecileri ve …

Yerel basını öldürecek teklif
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yeni yasama dönemine başlayacak TBMM’nin ilk gündem maddesi ‘dezenformasyonla mücadele’ adı altındaki yasa teklifi… İnternet gazetecileri ve yerel basın temsilcileri yeni yasayla ilgili kaygılarını anlattı.

TBMM tatile girmeden önce görüşmeleri yarım kalan, “Sansür Torba Yasası” olarak da adlandırılan dezenformasyon yasasının, meclisin ilk gündem maddesi olması bekleniyor.

TBMM’deki komisyon toplantılarına katılan demokratik kitle kuruluş temsilcilerinin “Meslek kuruluşları ve basının üzerinde gerçek anlamda tahakküm oluşturabilecek bir yasalar bütünü olduğu ve ‘sansür torba yasası’ olarak tanımlanabileceğini” dile getirerek eleştirdiği yasa önerisi, bir çok kısıtlayıcı maddeler içeriyor.

Basın kartı verilmesine yönelik düzenleme, Basın İlan Kurumuna tanınan kanuna ve kuvvetler ayrılığına aykırı maddeleri içeren yasa önerisinin, haber alma ve bilgilenme hakkını engelleyeceği, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerinde sansürü artıracağı dile getiriliyor.

İnternet yayıncı ve yerel gazetelerin temsilcileri, “Bir sosyal medya yasasına ihtiyaç olmakla birlikte, yargının bu kadar siyasallaştığı bir dönemde bu yasa, bu haliyle, basın özgürlüğüne vurulan bir darbedir. Vatandaşın çığlığını duyacak ama haber yapamayacağız” değerlendirmesini yaptı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ