Volkan Yılmaz’ın 2022 Yılı Artıları ve Eksileri

Bir yılı daha geride bıraktık. 2023’te herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Volkan Yılmaz’ın 2022 Yılı Artıları ve Eksileri
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Volkan Yılmaz 2022 Yılında Silivri Belediyesi Bütçesinden Silivri’ye neler kazandırdı.

Ya da kazandırmadı.

Volkan Yılmaz’ın 2022 yılında da kamuoyunda sürekli Silivri’ye dişe dokunur bir hizmet yapıp yapmadığı tartışıldı.

Kimi kesimler Silivri’ye göze batan hiçbir şey yapmadığını, Belediye Bütçesinden Silivri’nin ana sorunlarını çözecek bir yatırım yapmadığını, her açılış ve toplantılarda da sadece bakanlık veya valilik tarafından yapılan belli başlı şeyleri kendilerinin yapmış gibi tekrar tekrar anlattığını iddia ederken kimi kesimlerde Volkan Yılmaz’ı bu yapılanlar ile ilgili yere göğe sığdıramadı.

Volkan Yılmaz, 2022 yılında rutin belediye hizmetleri dışında Silivri içinde sokak aydınlatmaları, Ana arter ile bazı sokaklarda asfalt ve kaldırım yapımı, park bahçe ve spor alanları yapımı ile düzenlemelerine ağırlık verdi.

Yılmaz, ayrıca hayırseverler tarafından ana okulu, parklar yapılmasına aracı oldu.

Bakanlıkça yapılan kapalı yüzme havuzu açılışı yapıldı.

Silivri Belediyesi olarak 2022 yılında Alibey Mahallesi Katlı Otopark ve ek binası temeli atıldı.

Selimpaşa pazar yeri temeli atıldı, tamamlanmak üzere…

Canlı hayvan pazarı hizmet vermeye başladı. Sebze yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Saman ve yem bezelyesini Silivrili hayvancılara ücretsiz olarak dağıtıldı. 500 ton tohumluk arpa üreticilere hibe edildi.

Volkan Yılmaz, belediye bütçesinden başkaca büyük bir yatırıma giremezken genelde eğitim, kültür-sanat-sergi ve tarıma yönelik çalışmalarda bulundu.

Sağlık evleri yapımı ve köy okullarında tadilatlar için çalışmalar yapıldı. Sıfır atık projesi konusu hayata geçirildi.

Yılmaz, bunun yanında Ramazan’da iftar sofraları kurdurdu, camileri temizletti.

Silivri’de ikamet eden ve Yüksek öğretim kurumları sınavına girecek olan öğrencilerin sınav başvuru ücretleri Silivri Belediyesi tarafından karşılandı. Eğitim bursları verildi.

Volkan Yılmaz, 2022 yılında da belediyeye bol bol araç takviyesi yaptı.

Yılmaz ve ekibince Silivri’nin Türkiye ve Dünya’da tanıtımına yönelik, fazlaca ve yeterli bir çalışma yapılmazken 2022 yılında sadece yerel festivaller ve yerel güreşler gerçekleştirilmesi gibi etkinliklerde bulunuldu.

Yılmaz’ın eksileri 2022’de artmaya devam ediyor.

“Herkesin belediye başkanı olacağım. Parti rozetimi çıkardım.” Diyerek iddialı bir şekilde göreve başlayan Volkan Yılmaz zaman içinde bu iddialarını unutmuş gibi gözüküyor.

Başını ağrıtan iddiaları görmezden gelmeye ve umursamaz olmaya çalışan Volkan Yılmaz ve ekibi hakkında kamuoyunda bakın neler haber oldu.

Belediye ye çalışmak için personel alınmasında partizanlık yapıldığı konusu üç buçuk yıldır hiç dillerden düşmedi.

Hakkında 3 yıllık görev süresinde kardeşi ile On Milyon TL’den fazla gayrimenkul kazanımı iddiaları bulunan Silivri Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gökhan Daşgın sorunu, akıllarda duruyor.

Ayrıca belediyeye giden vatandaşların bazı personelin kendilerine kaba ve ilgisiz davranışları konusunda sürekli şikayetçi olması devam ediyor.
Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın ailesine ait binada yapılan çıkmanın yasadışı olduğunun iddia edilmesi konusunda yapılanların kamuoyu yeterli olarak aydınlatılmadı.

“Kimsenin kartvizitine bakmayacağız, yıkacağız.” diyerek kaçak inşaatla mücadele edeceğini söylemesine rağmen Vega Avm, İskeçeli kaçak yapılarına göz yumuyor iddialarına tatmin edici cevaplar verilmedi.

İskeçeli‘de 3 bin metrekareden fazla kaçak yapıya göz yumuldu iddiası ortada duruyor.

Silivri Belediyesi tarafından işletilen halk plajında kimi vatandaşlara fiş verilmeden açıktan para toplandığı iddiası ortaya çıktı.

Silivri Kumluk Mevkii’nde bulunan restoran ve eğlence mekanlarına Silivri Belediyesi tarafından müzik yasağı getirildiği iddia edildi.

Chp Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Silivri Belediyesi tarafından Silivrili çiftçilere dağıtılan saman, tohum, yem vb. gibi tarımsal ürün yardımlarında ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Volkan Yılmaz’ın siyaset ve belediye yönetimindeki eksiklikleri ve hataları da kamuoyunda uzun süre tartışılan konular arasındaydı.

Volkan Yılmaz ile görüşmek isteyenlere sürekli engel çıkarılması ise ayrı bir polemik konusu olarak devam etti.

Silivrispor kulüp başkanı Akgün Duru’nun Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Sosyal Mecra üzerinden de paylaştığı “Açık Önerge” ile başlayan polemik mesaj paylaşımlarıyla yeni bir boyuta geldi.

Yılmaz ise açıklamasında “Silivrispor üzerinden bir gerilim ve çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Belediye yönetiminin böyle bir tartışmanın içine çekilmesini doğru bulmuyorum. Bundan sonra bu konularla ilgili konuşmayı düşünmüyorum.” dedi.

Ancak Silivrispor yönetiminin sürekli Volkan Yılmaz’dan maddi destek yetersizliği ve gereken desteği alamaması konusunda şikayetleri ve karşılıklı atışmaları devam ediyor. Silivrispora belediyece destek verilmemesi tepki almaya devam ediyor.

Volkan Yılmaz’ın seçim sonrasında Bulgaristan derneği dışında Silivri’deki STK ve derneklere uzak durması ve soğuk davranması diğer derneklerce hoş karşılanmadı.

Belediye işletmelerinden gelen şikayetlerin ayyuka çıkması, Kalepark işletmesi şikayetleri 2022 yılı boyunca sürekli devam etmesi ve bir sonuca ulaşılamaması hâlâ bir sorun olarak devam ediyor.

Mhp İlçe Başkanı Zafer Yalçın’a Mhp’li Belediye tarafından çay bahçesinin yeniden tahsis edilmesi başlı başına bir olay oldu. İnsanlar ses çıkarmasa bu durumu bir kenara koydu.

Seçimde Volkan Yılmaz’ın “New Center’ı yıkıp yerine köylü pazarı kuracağım” demesi ve seçilince vazgeçmesi en büyük hayal kırıklığı olan konuydu.

Sağlık ocağını pandeminin ortasında yıkmaya kalkması,

Balıkçı barınaklarını yıkmaya kalkması,

Silivri Stadı’nı yıkması ve stadın İBB tarafından yapılması,

Seçimde “100 bin metrekare çocuk parkı yapacağım.” Demesi ve henüz böyle bir şeyin olmaması, diğer hayal kırıklığı yaratan konulardı.

Seçimde “Beş tane kapalı otopark yapacağım.” sözünü vermesi, üç buçuk yılın sonunda sadece bir tane kapalı otoparkın inşaatının olması ise ayrı bir sorundu.

Türam skandalı ve Türam ürünlerinin parayla satılması iddiası ve Sami Kırlangıç olayı iddiası üstü kapanmış gibi görünse de aslında beklemeye alındı.

Velhasıl iddiaları yazmaya sayfalar yetmeyecek, biz şimdilik burada keselim.
İleride yine devam ederiz.

Muhalefette yani Millet İttifakı cephesi inşallah seçim kazanmak için çalışmalar yapıyordur.

Yoksa işleri zor.

Zaman acaba kimin aleyhine işliyor?

Göreceğiz.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ