Tarihte bir ilk oldu ve NFT ile ilk gazetecilik metni satıldı!

Kripto sanat sektörünün adını şu günlerde daha çok duymaya başladık. NFT bu noktada karşımıza çıkan kavramlardan ve son günlerde NFT ile …

Tarihte bir ilk oldu ve NFT ile ilk gazetecilik metni satıldı!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Kripto sanat sektörünün adını şu günlerde daha çok duymaya başladık. NFT bu noktada karşımıza çıkan kavramlardan ve son günlerde NFT ile hazırlanan sanat eserleri en pahalı eserler arasında yer alıyor. Türkiye’den bir dijital sanatçının Blockchain ile imzalayarak satışa çıkardığı esere ek olarak dünyada da pek çok kişi bu sektöre kaymış durumda.

NFT ÇILGINLIĞI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Pek çok sektörün bu alana girdiğini gördüğümüz şu günlerde habercilik de adımını attı. ABD merkezli uluslararası haber ajansı Associated Press NFT satan ilk haber kuruluşu olmasıyla gündeme gelmişti. Eserin ismi ise Associated Press, 2020 ABD başkanlık seçiminin kazananını blok zinciri üstünde ve uzaydan açıklıyor, şeklindeydi bunun akabinde ise yeni bir gelişme daha yaşandı.

ABD merkezli bir başka basın kuruluşu olan Quartz, ilk kez bir haberi NFT ile imzalayarak satışa çıkarttığını duyurdu. Özel olarak hazırlanan bir sistem altyapısı için hazırlanan haber dört günlük açık artırma sürecinden geçti. Bu sürecin ardından 1.800 dolara karşılık gelen 1 Ethereum’a satıldığı açıklandı. Elde edilen gelirin kadın gazetecilerin desteklenmesi adına çalışan bir medya vakfı olan Lauren Brown Burs Programına gittiği açıklandı.

Direkt kendi internet sitesi üzerinden satışa çıkan makale, ”This article is on sale as an NFT” başlığı ile okunabiliyor. 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ