Şubat Meclis ilk oturumu yapıldı.

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumunu Pazartesi Günü gerçekleştirerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Şubat Meclis ilk oturumu yapıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Gündemin ilk gündem maddesi “Belediye kadrolarında derece değişiklikleri yapılmasının görüşülmesi” oybirliği ile kabul edilirken Hukuk Komisyonuna havale edilen 2, 3, 4 ve 5. Gündem maddesi şunlardı: 2 – Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi, 3 – Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi, 4 – Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi, 5- Silivri İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına tahsisi yapılan Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parsel üzerinde bulunan New Center Alışveriş Merkezindeki mülkiyeti Silivri Belediyesine ait 32 ve 33 nolu bağımsız bölümlerin tahsis süresinin uzatılmasının görüşülmesi.”

“Mülkiyeti belediyeye ait olan Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1546 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın vergi borçlarımıza karşılık Maliye Bakanlığına devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi” gündem maddeleri Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken, “Mülkiyeti belediyeye ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 5878, 5951, 5952, 5879 ve 5882 parselde kayıtlı 3 adet ayrı binanın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi” Hukuk Komisyonuna gönderildi.

9. Gündem maddesi “Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 303 ada, 113 parseldeki belediye hissesi satışının görüşülmesi” ile 10. gündem maddesi “Silivri, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 223 Ada, 1 parsel ile mülkiyeti belediyeye ait olan Kavaklı Mahallesi, 313 ada, 1 parselin takası veya Kavaklı Mahallesi, 313 Ada 1 Parselin satışının yapılmasının görüşülmesi” Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 8. gündem maddesi hakkında şu bilgilendirmeyi yaptı: “Selimpaşa’da geçmiş dönem Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, buradan kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum, yanılmıyorsam valiliğimizle tarihi binaları restore etmişler. Halihazırda üç tarihi binanın tahsisini yapacağız. Bir tanesini Mahalle Evi olarak kullanıyoruz. Bu proje çok önemli olduğu için Mahalle Evi’ni başka yerde organize edeceğiz. Onun hazırlıklarını yaptık. Bir tanesi, Fenerbahçe Üniversitesi tarafından kullanılmayan ve geri aldığımız tarihi bina… Diğeri de bir derneğin faaliyet gösterdiği tarihi bina… Bu üçünü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceğiz ve Silivri’mizde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü kurulacak. 20 personelle hizmet verecek.” dedi.

Silivri Belediyesi Şubat Meclisi’nde 8. Sırada “Mülkiyeti belediyemize ait olan Silivri, Selimpaşa Mahallesi, 5878, 5951, 5952, 5879 ve 5882 parselde kayıtlı 3 adet ayrı binanın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi” konusu gündemde değerlendirildi.

“Silivri İlçesi, Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi” ne ilişkin gündem maddesi İmar Komisyonuna “İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokaklarının isimlendirilmesinin görüşülmesi” hakkındaki 12. Gündem maddesi İsim Tespit Komisyonuna gönderildi.

“Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 2021 mali yılında uygulanmak üzere revize edilen ücret tarifelerinin görüşülmesi” Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen son gündem maddesi oldu.

Gündemin son iki maddesi “Anadolu Ortopedik Engelliler Derneğinin engellilerle ilgili Macaristan ziyaretinde bulunmak üzere görevlendirilmesinin görüşülmesi” ile “Zeytinburnu Futbol Antrenörleri Derneğinin sporcu engellilerle ilgili Macaristan ziyaretinde bulunmak üzere görevlendirilmesinin görüşülmesi” oybirliği ile kabul edildi.
İlk programa MHP’den Gökhan Dirik ve Şenoğlu Türkyılmaz’ın ikincisine de Şükriye Akkaya Karakaş ile Hacer Yıldırım’ın belediyemizi temsilen katılacakları bildirildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ