Son araştırmalara göre telefonlar hepsinden daha tehlikeli!

Yeni yapılan bir araştırmada bilim insanları bilgi ve iletişim teknolojilerinin sera gazı emisyonlarını hangi oranda değiştirdiğine odaklandı …

Son araştırmalara göre telefonlar hepsinden daha tehlikeli!
  • Teknoloji
  • 12 Eylül 2021 15:58 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2021 16:06
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yeni yapılan bir araştırmada bilim insanları bilgi ve iletişim teknolojilerinin sera gazı emisyonlarını hangi oranda değiştirdiğine odaklandı. Sonuçlar ise oldukça korkunç, zira telefon ve bilgisayar gibi cihazlar, havacılık endüstrisinden bile daha çok sera gazı yayıyor.

İklimsel değişikliklerin etkilerini bütün dünya olarak gördüğümüz şu günlerde tüyleri diken diken eden bir araştırma yayımlandı. Araştırmanın detaylarında ise milyarlarca telefonun, bilgisayarın ve tabletin ‘dünyayı’ mahvettiği ve sera gazı salınım oranlarını artırdığı vurgulandı.

Lancaster Üniversitesindeki araştırmacılar, önceki konu hakkındaki çalışmalara odaklandı. Önceki araştırmalar sera gazlarının yüzde 1.8 ila 2.8 oranında bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisinden kaynaklandığını gösteriyordu. Yeni araştırmalar ise bu oranın yükseldiğini ve yüzde 2.1 ila 3.9 oranına yükseldiğini gözler önüne seriyor. Bu ise küresel havacılık endüstrisinin yüzde 2’lik oranından oldukça fazla.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ