Sivrisinek kaşıntısına son vermek bu kadar kolaymış: Tek bir sürümü kaşıntıyı anında kesiyor

Yazın baş düşmanlarından biri olan sivrisinekler ısırdığı yeri kaşındırır. Bu kaşıntı oldukça rahatsız edici boyuta ulaşabilir. Ancak dert etmeyin, bu doğal ürünlerle sivrisinek kaşıntısını çabucak geçirip rahatlayacaksınız. İşte sivrisinek ısırığına iyi gelen o doğal kaynak

Sivrisinek kaşıntısına son vermek bu kadar kolaymış: Tek bir sürümü kaşıntıyı anında kesiyor
  • Güncel / Yaşam
  • 18 Temmuz 2023 09:39 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2023 09:56
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yaz aylarının adeta kabusu olan sivrisinekler bazı durumlarda can sıkıcı olabilir. Sivrisinek ısırığı ve kaşıntı kadar sinir bozucu çok az şey vardır. Bu ısırıklar kaşıntıya ve şişmeye yol açar. Kanınızla beslenmek için sizi ısırır ve bu sırada kanınızın pıhtılaşmasını önleyen bazı maddeler enjekte eder.Bu da hafif bir alerjik reaksiyonu tetikler ve cildinizde şiş, kırmızı yumrular bırakır.

Sivrisinek ısırıklarını kimyasal ilaçlarla geçirmek yerine doğal olarak önlemenin yolu mümkün. Bir türlü geçmeyen sivrisinek kaşıntıları artık bu doğal ürünle anında kesin sonuç verecek.

Aloe vera

Aloe vera iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu nedenle kaşıntıya yardımcı olur. Ayrıca aloe veranın serinletici etkisi vardır. Daha fazla rahatlama için aloe vera jelini buzdolabında saklayıp kullanabilirsiniz. Çünkü soğuk da kaşıntıya iyi gelir.

Aspirin

Birkaç tane aspirini bir miktar suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Sivrisinek ısırıklarının olduğu bölgeye sürün. Aspirinin de tıpkı aloe vera gibi iltihap önleyici özelliği vardır.

Kabartma tozu

Hem kaşıntıyı tedavi etmek hem de iyileşmeyi desteklemek için karbonatı suyla karıştırın ve sivrisinek ısırığına sürün. Kabartma tozu bir bazdır. Bu nedenle vücudunuz ile sivrisinek tükürüğü arasındaki reaksiyona karşı koyar.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ