Silivri’li seçmen adayları nasıl değerlendirip oy kullanacak?

Silivri’de seçmenin partilerden çok adaylar performanslarını değerlendiriyor.

Silivri’li seçmen adayları nasıl değerlendirip oy kullanacak?
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’de seçmenin partilerden çok adaylar performanslarını değerlendiriyor.
Silivri’de seçmen üzerinden bakılınca, muhalif seçmenin umutsuzluğu, iktidar seçmeninin bezginliği aşılamamış görünüyor. O nedenle partilerin kurumsal yönetimleri dışında partilerin oy oranlarıyla ilgilenen yok.
İlgi odağı Silivri belediye başkanlığını kimin kazanacağı, asıl odak ise İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinin sonucu.
Meclis üyesi adaylarının profiline baktığımızda Silivri’ de belediye başkanlığı oyları ile Silivri belediye meclis üyesi oyları arasında ise kayda değer oranlarda farklılaşma beklenebilir.
Silivri’de seçmenin kazanacak adaylara yönelerek oluşturacağı üstü kapalı ittifaklar kadar başkanlık seçimlerinin sonuçlarını etkileyecek yöresel dernek blok oyları da bu seçimde etken olacaktır.
Yeniden Refah Partisi Silivri’de yüzde 3-4 mertebesinde bir oyla belki de iktidar blokunun kaybetmesinde anahtar rol oynayabilir.
Silivri’de DEM’in oyları muhalefet oyunu pozitif yönde etkileyecek gibi görünüyor.
Genel seçimlerin ardından muhalif blok seçmenlerinde oluşan öfke ve umutsuzluk duygusu henüz tümden geçmiş değil.
İktidar bloku seçmenlerinin de moral üstünlüklerini sahaya yansıtamadıkları, aksine temkinli bir bekleyişte oldukları gözleniyor.
Hala Erdoğan yine son hafta şapkadan tavşan çıkarır mı tedirginliği ya da umudu olsa da sanki Erdoğan’da da bilindik enerji yok.
AKP’nin örgütünden çok bürokrasiyle sahaya müdahale ediyor. Bu da parti örgütünün enerji ve kapasitesinde kayda değer eksilmeyi üretiyor.

Silivri’de seçimi adaylar yönünden değerlendirsek;
MHP adayı Volkan Yılmaz seçim stratejisini ağırlıklı olarak kadınlar üzerinden planlamış gözüküyor.
Neredeyse tüm tanıtımlar kadınlar üzerinden yapıyor. Kadın ile mahalle toplantıları, Kadınlara geziler, Kadınlara eğlenceler bunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Yine de şimdiden kesin kazanacağını söylemek zor
Yılmaz’ın en büyük handikabı ise Silivri’de oturmaması, kibirli ve üstten davranışı, sevimli ve cana yakın görünüşünün sadece fotoğraflarda olması, özel imar planları açma, belediyeye partizanları işe alması, danışmanının Silivri ile alakasız olması ve genel merkezce atanması, liyakatsiz personel alımı, Personele zam vermemesi,
Silivrispora yardım konusunda yetersiz kalması, Kaçak yapıların yıkılmasında ayrıcalıklı davranması,
Tanıtımı yaptığı projelerin birçoğunun beton ağırlıklı olması, Silivri’ye yapılması düşünülen 2500 konut için yeterli alt yapı olmaması,
Volkan Yılmaz’ın sadece seçim döneminde vatandaşa yakın davranması, devletin yaptığı hizmetleri, vatandaşın bağışla yaptığı hizmetleri “ben yaptım diye” algı yaratması, kamuoyunda en çok eleştirilen konular arasında bulunuyor.

Balcıoğlu çalışılmış bir stratejiyle yürüyor ve son zamanlarda moral üstünlüğünü de ele geçirmiş durumda gözüküyor.
Balcıoğlu Silivri seçmenlerinin neredeyse yarısının belediye başkanlık oyunu kazanıyor görünüyor.
Yine de Balcıoğlu’nun kesin kazanacağını söylemek için erken.
Silivri’de Balcıoğlu’nun kazanması hem CHP hem muhalefet kanadında yeni hizalanmaları tetikler.
Daha önemlisi umutsuz muhalif seçmen için bir umutlanma kaynağı olur.

Bora Balcıoğlu’nun handikabı ise meclis üyeliği döneminde etkisiz muhalefet, adaylık döneminde projelerini yeterince anlatamaması, sadece herkese güler yüz, samimiyet göstermesi ancak kazanması halinde bu durumun devam edip etmeyeceği şüphesi,
Meclis üyesi adaylarının belirlemesi sırasında liyakatsiz, ahbap çavuş ilişkisi ile seçim ve sıralama yapması, Parti için dengeleri yeterince sağlayamaması,
Şimdilik durum böyle…

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ