Silivri’deki öğrenciler depreminin vurduğu okullarına kavuşamadı

Silivri’deki öğrenciler depreminin vurduğu okullarına kavuşamadı 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım kararı alınan 3 okulun yapımı …

Silivri’deki öğrenciler depreminin vurduğu okullarına kavuşamadı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’deki öğrenciler depreminin vurduğu okullarına kavuşamadı

5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım kararı alınan 3 okulun yapımı tamamlanamadı

Milyonlarca öğrenci için 12 Eylül Pazartesi’den itibaren ders zili çalarken, 2019 yılında Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım kararı alınan 3 okuldaki inşaat çalışmaları, aradan 3 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı. 

Silivri ilçesi açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan “Gözleme Dayalı Ön Tespit Çalışmaları”na göre eğitim – öğretime ara verilmiş olan okullar ile ilgili yapılan “İleri Tetkik Çalışmaları” sonucunda İstanbul’da 8 okulun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmişti. Deprem sonrası harekete geçen İstanbul Valiliği bazı okulları onarırken bazı okullar ise aradan 3 yıl geçmesine rağmen henüz açılmadı. 12 Eylül Pazartesi günü 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte aradan geçen 3 yıllık süre zarfında akıllara bu okullardaki son durum geldi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ