Silivri’de Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Hasadı Yapıldı.

Silivri’de Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Hasadı Yapıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi yerli ve milli üretim amacıyla 2019 yılında başlatılan Çiftçiye Tohum Desteği Projesinde bu yıl ki arpa hasadı TÜRAM’da yapılan bir törenle gerçekleşti.

TÜRAM’da üretilen yerli ve milli tohum hasat törenine Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri Ertuğrul, Sarı Tohumculuk Genel Müdürü ve Trakya Tohumcular Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Toruk, AKP Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK Temsilcileri çiftçiler katılanlar arasındaydı.

Silivri’de faaliyet gösteren tarımsal üreticilerine destek olmak, yerli ve milli atalık tohumların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Silivri Belediyesine ait arazilere ekilen arpaların hasadını gerçekleştirildi.
Gümüşyaka Mahallesinde bulunan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen hasat sonrası küçük ve orta ölçekli üreticilere dağıtılacak olan Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Hasadı Programında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmamızın nedeni yerli ve milli bir tohumun toprakla, hasadının ilçemizdeki dar gelirli çiftçi ve hayvancıyla buluşturulması. Ekilmeyen, dikilmeyen tarım arazilerini ekip biçmeye başladık.1000 dönüm belediye arazimize ektiğimiz yerli ve milli tohumları 1500 çiftçimize ücretsiz dağıtarak 15.000 dönüm yer ekmesine ve 7.500 ton arpa elde etmesine imkân sağlıyoruz” dedi ve bugüne kadar Silivri Belediyesi olarak tarım alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ