Silivri’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.

Silivri Belediyesi, SİYTAŞ aracılığı ile başlattığı kentsel dönüşüme 35 yıllık Varnalı Konutlarının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Projenin ilk aşaması tamamlanırken, yeni konutların inşasına yönelik hazırlıklar sürüyor.

Silivri’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında sürdürülen çalışmalarda, yaklaşık 35 yıl önce inşa edilen Varnalı Konutlarında kentsel dönüşüm projesi uygulanmaya başladı.
Yeni Mahalle Varnalı Caddesi üzerinde bulunan ve 7 blok 68 daireden oluşan konutlarda yıkım işlemine başladı.

Silivri Belediyesi bünyesinde kurulan Silivri İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SİYTAŞ) ile hayata geçirilmesi hedeflenen yeni konut projesiyle ilgili çalışmalar devam ederken, dönüşüm sürecinin ilk aşamasında risk altında olan yapıların yıkım işlemi tamamlandı.

RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR
Silivri depremi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen 62 yapıyla ilgili yasal süreçleri uygulayan Silivri Belediyesi, riski yapı dosyası hazırlıkları kapsamında karot alımı ve yıkım faaliyeti gibi çalışmaları sürdürüyor.
29 yapının Riskli Yapı Dosyası onaylanırken, 8 yapının ise yıkım işlemi sağlandı.
Diğer yandan konut ve işyeri sahipleri tarafından Silivri Belediyesine yapılan müracaatlar ile 280 yapı işleme alınırken, sonuçlanan 234 yapının yıkım süreçleri tamamlandı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ