Silivri’de deprem tatbikatı düzenledi.
Silivri Belediyesi, Marmara Depremi’nin 25. yılı anısına, AFAD, Türk Kızılayı ve ANDA iş birliğiyle geniş kapsamlı bir deprem tatbikatı düzenledi. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve afet bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikata, yoğun ilgi gösterildi.
Silivri Belediyesi, Marmara Depremi’nin 25. yılı anısına, AFAD, Türk Kızılay’ı ve ANDA iş birliğiyle geniş kapsamlı bir deprem tatbikatı düzenledi.
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve afet bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikata, yoğun ilgi gösterildi.
Silivri Belediyesi, Marmara Depremi’nin 25. yılı anısına, AFAD, Türk Kızılay’ı ve ANDA iş birliğiyle deprem tatbikatı düzenledi. Tatbikat gereği enkazdan çıkarılma aşamasından, ambulansa götürülme anına kadar çalışmalar yapıldı.
Tatbikata katılan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri’de belediyenin arama kurtarma birimi ile bir birim kurulduğunu ve çok düzenli çalışıldığını, birimin sürekli canlı tutulduğunu belirtti.
Depreme hazırlık ve afete hazırlık konularını unutturmamak adına düzenlenen tatbikatın hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, “Biz burada depreme hazırlık ve afete hazırlık konularıyla ilgili, ne kadar hayati bir önem taşıdığını hafızalara kazımak için bir tatbikat düzenledik. Biliyorsunuz ülkemizde sık sık depremler, sel, yangınlar gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Silivri’mizde bunlardan nasibini almış durumda. Özellikle geçtiğimiz yıllarda sel baskını deprem ve geçen hafta da çok büyük bir yangın yaşadık” dedi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremleri hatırlatan Balcıoğlu, aynı acıların Silivri’de de yaşanmaması adına önlemler aldıklarını bildirdi.
Yapısal hazırlıkların yanında deprem bilincinin de olması gerektiğini söyleyen Balcıoğlu, şöyle konuştu:
“Yapısal hazırlıklarının yanında ben aynı zamanda deprem bilincinin de oluşturulmasından yanayım. Unutmamalıyız ki afetler doğaldır. Hazırlıksız yakalanmak ise bir tercihtir. Biz bunun bilincindeyiz. Biz üzerimize düşen görevi yerel bir yönetici olarak yapacağız. Toplumu da bilinçlendirmek zorundayız. Silivri’mizde bütün binalarımızı daha sağlıklı daha dirençli bir kent haline getirebilmek adına sonuna kadar çalışıyoruz. 175 bin tane vatandaşımıza deprem bilinci eğitimini verdik. Bizzat kendi ekibimiz ile yaptık, daha da arttıracağız.”
Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 404 tane binanın yıkıldığını açıklayan Balcıoğlu, insan canının önemine dikkat çekti, farkındalık yaratma konusunda çalıştıklarını ifade etti.
Silivri Afet İşleri Müdürü Uğur Tozlu, yaptığı konuşmada farkındalık yaratmak için durmadan çalıştıklarını söyledi. Kentsel dönüşümlerin hızla devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Tozlu, “Kentsel dönüşümler hızla devam etmezse maalesef gördüğünüz gibi kentsel dönüşüm binalarında arama kurtarma ekipleri çalışmak zorunda kalır. Bu farkındalığı yaratmak için hem 17 Ağustos 1999 depremini anmak hem de farkındalık yaratmak için bir tatbikatı gerçekleştirdik” dedi.
Tatbikatı toplam 40 tane arama kurtarma ekibinin, 20 gönüllünün, Türk Kızılay’ının, AFAD’ın, Kaymakamlığın ve Silivri Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleştiğini kaydeden Tozlu, tecrübeli ekiplerle çalışıldığının altını çizdi.
Deprem esnasında ve sonrasında hazır olmak için ellerinden geldiği kadar çalıştıklarını belirten Tozlu, “Benim şunu söylemem gerekir, deprem esnasında ve sonrası her şeye hazır olmamız gerektiği mesajını vermek adına biz buradayız. Ben bu duygu ve düşüncelerle burada çalışma yapan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.