Silivri Belediyesi’nden Çiftçiye Tohum Desteği devam ediyor.

Silivri Belediyesi’nden Çiftçiye Tohum Desteği devam ediyor.

Silivri Belediyesi’nden Çiftçiye Tohum Desteği devam ediyor.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi “Çiftçiye Tohum Desteği” projesi kapsamında Değirmenköy, Gazitepe, Beyciler, Çayırdere, ve Sayalar, Fener, Kurfallı, ve Bekirli Mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde çiftçilerle bir araya gelip arpaları teslim edildi.

Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK ve parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Silivri Belediyesi 2019 yılında başlattığı Çiftçiye Tohum Desteği Projesi’nin bir devamı olarak ürettiği tohumluk arpaları “Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni” ile çiftçilere hediye etti.
Bu yıl 2 bin 500 dönüm arazisinde tarım faaliyeti yapan ve bunun 1.000 dönümüne yerli ve milli, sertifikalı tohumluk arpa eken Silivri Belediyesi, hasat ettiği 400 ton ürünü 200’er kiloluk dilimler halinde 2.000 çiftçiye dağıtmayı sürdürüyor. Silivri Belediyesinin bu desteğinin maddi karşılığı ise yaklaşık 2,5 milyon TL.
Çiftçiler bu ürünlerle toplamda 20.000 dönüm araziyi ekebilecek ve elde ettikleri 10.000 ton ürünü tohumluk olarak kullanabilecek. Silivri Belediyesi böylece çiftçilerin 25 milyon TL ciro elde etmesine imkân sağlamış olacak.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ