Silivri Belediyesi hayvan barınağından korkunç görüntüler

Silivri Belediyesi’ne ait olan hayvan barınağında kedi ve köpeklerin bakımsızlıktan öldüğüne dair görüntüler paylaşıldı, hayvanseverler görüntülere büyük tepki gösterdi.

Silivri Belediyesi hayvan barınağından korkunç görüntüler
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehablitasyon Merkezi ya da halk arasında bilinen ismiyle Silivri Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tutulan çoğu yavru kedi ve köpeğin bakımsızlıktan ölmüş halde bulunduğu iddia edildi.

Silivri Belediyesi yetkilileri konu ile iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Barınağı ziyaret eden gönüllü hayvanseverler tarafından çekilen görüntülerde yavru köpekler ve bir adet yetişkin kedi, barınağın zemininde ölü halde yatıyor. Kedinin karnındaki antiseptik izi, kısırlaştırma ameliyatı sonrası öldüğüne işaret ederken, ölü köpeklerin zayıflığı ise bakımsızlıktan öldüklerine işaret ediyor.

Görüntüleri X hesabından paylaşan Gazeteci Erk Acarer’in paylaşımına ve olayı haber yapan yerel haber sitelerinin haberlerine Silivri Belediyesi yetkilileri tarafından resmi bir cevap verildi.

Silivri Belediyesinden yapılan açıklama aynen şöyle:
Bazı sosyal medya sayfalarında yer alan Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz hakkındaki paylaşımlar üzerine zorunlu bilgilendirme yapılması hasıl olmuştur.

Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz 2000 yılından bugüne can dostlarımız için hizmet vermektedir. Belediyemiz hizmet alanı içerisinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde sahipsiz hayvanlarla ilgili yakalama, müşahede etme, kısırlaştırma, kulak küpesi ve mikroçiple işaretleme ile aşılama işlemleri yapıldıktan sonra sahiplendirme, sahiplendirilemeyen hayvanların alındığı yere geri bırakılması ve sahipli hayvanlarla ilgili ise kayıt işlemleri yapılmaktadır.

Trafik kazaları, hastalık ve benzeri vakalar neticesinde hayata tutunamayan can dostlarımızla ilgili de usulüne uygun defin işlemleri yürütülmektedir.
Söz konusu paylaşımlarda yer alan ve farklı tarihlerde kaydedilen fotoğraflardaki can dostlarımız da maalesef tedaviye cevap vermeyerek kurtarılamayan canlarımızdır.

Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli tarafından gerekli işlemlerin yapılması için geçmişte değişik zamanlarda birim içinde kaydedilen ve paylaşılan görüntülerin sosyal medyada yayılmaya çalışılmasının zamanlamasına bakıldığında, yerel seçimlerin sürecinde “hayvan severlikten” öte farklı bir algı yönetme niyet ve teşebbüsü olduğu açıktır.

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün bütün çalışanları işlerini severek yapan, insan ve hayvan sevgisinin ne olduğunun şuuruyla sokaklara bırakılan sahipsiz can dostlarımızın hayata tutunabilmeleri için 7/24 çalışmaktan geri durmamışlardır. Bu anlayış yarınlarda da böyle olacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunulur.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ