Sıcakların Daha Beteri Geliyor! Kerberos Vurdu, Kharon da Yolda…

Bilim insanları Avrupa’daki sıcak hava dalgalarının sıklık ve yoğunluk olarak diğer kıtalardan daha hızlı arttığına dikkat çekti. Kısa süre önce etkisini gösteren ve devam etmesi beklenen El Nino hava dalgası nedeniyle de Avrupa’nın geçen yıldan bile daha zor bir yaz geçireceği tahmin ediliyor. Kerberos’tan sonra Kharon daha da kavuracak.

Sıcakların Daha Beteri Geliyor! Kerberos Vurdu, Kharon da Yolda…
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Güney Avrupa’yı saran sıcak hava dalgası her geçen gün etkisini artırıyor. Rekor seviyeye yaklaşan sıcaklıklar nedeniyle başta İspanya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkeleri alarm durumuna geçti. İtalyan yazar Dante’nin tasvir ettiği Cehennem’de geçen Kerberos adı verilen hava dalgası sıcaklıkların şimdiden 37 dereceyi görmesine neden oldu.

Avrupa Dante’nin Cehennem eserinden esinlenilerek Kerberos adı verilen sıcak dalgasıyla kavruluyor. Can kayıplarından endişe eden hükümetler alarm durumuna geçti. Ortak tedbir “Dışarı çıkmayın” çağrısı. Yaklaşan Kharon sıcak hava dalgası ise durumu daha da kötüleştirecek.

Yunan meteorologlar durumun daha da kötüleşmesine neden olacak Kharon sıcak hava dalgasının yaklaştığını açıkladı. Meteoroloji uzmanlarının uyarıları üzerine Güney Avrupa ve Balkanlar’da hükümetler daha yüksek sıcaklıklara karşı yeni tedbirler almaya başladı.

İstanbul’da sıcaklık artışını laboratuvarda adım adım takip eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir” demişti.

Yunan mitolojisinde (Dante- İlahi Komedya) yeraltı dünyasına (Hades’in kapıları) herhangi bir kişinin girmesini ve çıkması önleyen üç başlı köpeğe Kerberos adı veriliyor.

Hades’in yönettiği, yeraltında bulunan ölülerin dünyasının kapısında bekçilik yapan üç başlı köpeğin adıdır. Typhon adlı ateş üfleyen dev ile yarı kadın yarı yılan Ekhidna’nın yavrusu ve 2 başlı cehennem zebani Orthus’un kardeşi olan yaratığın 3 başının geçmiş, bugün ve geleceği sembolize ettiği sanılmaktadır.

Yine Yunan mitolojisinde Yeraltı’nın Kayıkçısı olarak geçen Kharon ölenlerin ruhlarını taşımakla görevli. Charon efsanesi, Yunan mitolojisindeki en esrarengiz hikayelerden biridir. Yeraltı dünyasının kayıkçısıdır. Görevi, yakın zamanda ölenlerin ruhlarını sonsuza dek yaşayacakları Hades’e taşımaktır.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ