Sadece 13 Gün Kaldı: Sakın Unutmayın, Cezası Büyük!

Evi, iş yeri, aracı, arsası olanlar için sayılı günler kaldı. Henüz ödemediyseniz geç değil, faiz işlememesi için acele edin. Emlak vergisi her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki kez ödeniyor. Bina, arsa ya da arazi gibi taşınmazlara ait …

Sadece 13 Gün Kaldı: Sakın Unutmayın, Cezası Büyük!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Evi, iş yeri, aracı, arsası olanlar için sayılı günler kaldı. Henüz ödemediyseniz geç değil, faiz işlememesi için acele edin.

Emlak vergisi her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere iki kez ödeniyor. Bina, arsa ya da arazi gibi taşınmazlara ait bu vergiler belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak Vergisi’nde son ödeme tarihi 30 Kasım 2023.

Son yapılan düzenlemeyle araç sahiplerine de ek MTV getirildi ve eylül-kasım aylarında ödenmesi kararlaştırıldı. Eylül’deki ek MTV taksitini ödeyenler kasımda ödeme yaparak ek MTV borçlarını bitirmiş olacak. Araç sahipleri için de son tarih 30 Kasım 2023.

ENGELLİLER MUAF

Engellilik oranı yüzde 90’dan az olan malûl ve engelli bireyler ise vergi muafiyetinden yararlanabilmek için araçlarının içini engellilik durumlarına uygun olarak özel tertibat ve ekipmanlarla yeniden düzenlemeleri gerekiyor.

FAİZ ORANI ARTTI

Gecikme faizleri yüzde 3,5’e yükseltildi. Faiz ve gecikme zamlarında da değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kamuya borç ödemelerinde uygulanan tecil faizi oranı yüzde 24’ten yüzde 36’ya yükseltildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ