Saadet Partisi’nden Geçim İttifakı Acil Eylem Planı

Silivri Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı Geçim ittifakı Acil Eylem Planı çerçevesinde hazırladıklarını çözüm önerilerini paylaştı.

Saadet Partisi’nden Geçim İttifakı Acil Eylem Planı
  • Manşet / Politika
  • 7 Temmuz 2021 23:56 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2021 23:38
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Saadet Partisi İlçe Başkanlığı çarşı meydanında bir tanıtım standı açtı.
İlçe başkanlığı binasının yıkılması dolayısıyla yeni yerlerine taşınana kadar çarşı meydanında vatandaşlarla bir araya gelecek olan Saadet Partisi İlçe yönetimi çalışmalarını buradan anlatacak.

Silivri Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı Ülkemizin, şehrimizin ve insanımızın dertleri her geçen gun katlandığına dikkat çekerek Siyasetteki skandallar ekonomideki beceriksizlikler ve salgın süreci derken insanlarımız adeta patlama noktasına geldiğini söyledi.
Tokalı “İktidardaki arkadaşlar gündemi meşgul etmek ve ekonomik krizi gölgelemek için her geçen gün yeni bir müjde vermeye çalışıyorlar ama kendileri dahi bunlara inanmıyorlar. İçten içe gülüyorlar.
Ne siyasette ne de ekonomide artık mızrak çuvala sığmıyor. Beceriksizliğin bedeli yanlış politikalarla halkımıza ödetiliyor ve gelecek nesillerimize dahi fatura ediliyor.
Biz Saadet Partisi olarak. İnsanımızın, ülkemizin, devletimizin sorunlarını konuşuyor, iktidarın yanlış politikalarını eleştiriyor ve bunların çözüm yollarını gösteriyoruz.
İktidardaki arkadaşlar ise dertlere derman olmak yerine dertlerden besleniyorlar, onları bilerek büyütüyor ve derinleştiriyorlar.
Her geçen gün sayıları artan mazlumlar, mağdurlar iktidarın tutum ve davranışlarındaki akılsızlığı ve yanlışları gösteriyor.
Bütün bunlar ehliyet ve liyakatin esas alınmadığı bir yönetim anlayışının doğal sonucudur.
Şehrimizdeki, ilçelerimizdeki, mahallelerimizdeki birçok hanenin ocağındaki tencere; artık patates-soğanı dahi bulamaz hale gelmiştir. diyerek sözlerine devam eden Silivri Sadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı;
İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak;
-Hayat pahalılığına,
-Adaletsiz gelir dağılımına,
-Üretmeyen ekonomiye,
-İşsizliğe,
-Ağır vergilere.
-İtibar uğruna yapılan israflara karşı çıkarak;
“Bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyorum.” diyen Tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine Geçim ittifakına davet ediyoruz!
Mutfağımıza, evimize, sokağımıza, mahallemize, ilçemize, şehrimi ve de Ülkemize hep birlikte sahip çıkalım istiyoruz! İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz!
Çünkü biz daha iyisine, en iyisine layığız, bizim diğer toplumlardan hiçbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var.
Biz sadece yanlış yönetiliyoruz ve bunu hak etmiyoruz!
Saadet Partisi olarak bu yanlış yönetim anlayışının sebep olduğu sıkıntılara artık daha fazla katlanmak zorunda değiliz diyoruz.” dedi.

Silivri Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı Geçim ittifakı Acil Eylem Planı çerçevesinde hazırladıklarını çözüm önerilerini de paylaştı. Tokalı, Sadet Partisi Geçim ittifakı Acil Eylem Planı önerilerini şöyle sıraladı:
1. İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelikli hedef haline getirilmelidir.
2. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır.
3. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir.
4. Girişimcilere yönelik finansman olanakları genişletilmeli; katılım yapıları oluşturulmalıdır.
s. Esnafımıza acilen Sicil Affı getirilmeli, yeni ve bembeyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır.
6. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır.
7. Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir.
8. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır.
9. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır.
10. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.
Bunlar acilen atılması gereken adımlar kıymetli hemşerilerim
İnsanımızın, esnafımızın, asgari ücretli çalışanlarımızın hızlı bir şekilde toparlanması ve bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilmesi gereken adımlar…
İnanın bunlar zor değil, yeter ki vatandaş odaklı politikalar esas alınsın
Yeter ki, insanımızın derdini, geçimini önceleyen kadrolar iş başında olsun…

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ