NASA’dan gök taşı açıklaması: Dünya’nın yakınından geçecek!

NASA konu hakkında hem bir açıklama hem de fotoğraflar yayımladı. NASA’nın Kızılötesi Teleskop Tesisinde yer alan teleskop, 2001 FO32 …

NASA’dan gök taşı açıklaması: Dünya’nın yakınından geçecek!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

NASA konu hakkında hem bir açıklama hem de fotoğraflar yayımladı. NASA’nın Kızılötesi Teleskop Tesisinde yer alan teleskop, 2001 FO32 asteroidinin kızılötesi spektrumunu ölçmek için kullanılacak.

Bunun akabinde gök taşı Dünya’ya 2 milyon kilometreden fazla yaklaşmayacak, ancak gökbilimciler için araştırma yapma noktasında önemli bir fırsat ortaya çıkacak.

2001 FO32 adı verilen gök taşının kızılötesi spektrumunu ölçmek için kullanılacak olan teleskop, aynı zamanda 21 Mart tarihinde Dünya’nın yakınından geçecek bu gök taşı 2021 yılında gözlenebilecek en büyük gök cismi olarak kayıtlara geçecek.

2021 yılının en büyük gök taşı olacak bu asteroidin, birkaç gün içinde Dünya’nın yakınından geçeceği NASA tarafından duyuruldu. NASA’dan yapılan açıklamaya göre gök taşı Dünya’nın yaklaşık 2 milyon kilometre yakınından geçecek.

Ayrıca bu gök taşının dünyaya çarpma riski bulunmuyor. NASA bu dev gök taşının 20 yıl önce keşfedildiğini söylüyor ve o tarihten bu yana da özel teleskoplar ile bu gök taşı izleniyor. Gök taşını izleyen ekipte yer alan Paul Chodas, “2001 FO32’nin Güneş etrafındaki yörünge yolunu biliyoruz, çünkü 20 yıl önce keşfedildi ve o zamandan beri izlendi.” diyor.

Dev gök taşının 440-680 metre genişliğinde ve en az 1 kilometre çapında olduğu aktarılıyorken, saatte 124 bin kilometre hızla hareket edebiliyor olduğunun altı çizildi. Her ne kadar 2 milyon kilometre uzak gibi görünse de uzay evreninde aslında oldukça yakın bir mesafe.

2001 FO32 güneş sistemindeki yolculuğunu yaparken, gök taşı bir anda aşağı doğru hızlanıyor ve sonra derin uzaya doğru yol alıyor. Güneş’e geri döndükten sonra yavaşlayan bu gök taşı her 810 günde bir yörüngeyi tamamlıyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ