MetroPOLL’ün son anketinde MHP’ye ‘yeni seçim barajı’ darbesi!

Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, Kasım 2021 seçim anketi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan AKP’nin oy oranı yüzde 26’da kaldı.

MetroPOLL’ün son anketinde MHP’ye ‘yeni seçim barajı’ darbesi!
  • Manşet / Politika
  • 9 Aralık 2021 13:55 | Son Güncellenme: 9 Aralık 2021 13:56
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, ülkede gün geçtikçe artan mülteci nüfusu ve işsizlik gibi sorunlar iktidarın sırtında yük olmaya başladı. Yapılan son anketlerden edinilen sonuçlara göre AKP’nin oy oranı tarihinin en düşük seviyesine ulaştı.

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCE
MetroPOLL de Kasım 2021 anket sonuçlarını yayımlamaya başladı. Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı son ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AKP’nin oy oranı yüzde 26’da kaldı. Aynı ankette kararsızlar dağıtılmadan CHP’nin oy oranı yüzde 17.1 olurken İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 11.3 olarak ölçüldü. Ankette kararsızlar dağıtılmadan MHP’nin oy oranının yüzde 5’te kalması dikkat çekti.

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA
MetroPOLL’ün Kasım 2021 anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar da dikkat çekti. Ankete göre AKP’nin oy oranı yüzde 34.2 olarak belirnirken CHP’nin oy oranı ise yüzde 22.6 olarak belirlendi. Millet İttifakı’nın diğer ortağı İYİ Parti’nin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı 14.9 olurken, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin oy oranı yüzde 6.6’da kaldı.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu:

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ