Meteoroloji Marmara için uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kıyı Ege’de kuvvetli yağış, Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli fırtına, Batı bölgeleri için de lodos fırtınası uyarısı verdi. Cumartesi gününden itibaren etkili olacak olumsuz hava şartlarının, pazartesi sona ermesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Marmara için uyardı: Kuvvetli yağış geliyor
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava durumuna ilişkin son tahminlerini paylaştı. Buna göre; Marmara’da 10 Aralık-12 Aralık tarihlerinde kuvvetli fırtına, Batı Bölgelerinde ise 10 Aralık-11 Aralık tarihlerinde lodos fırtınası bekleniyor.

MARMARA VE BATI KARADENİZ’İN BATISINDA KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara’da beklenen kuvvetli fırtına için de halka uyarıda bulanan MGM, “İstanbul ile Trakya’nın Karadeniz’e bakan kıyı kesimleri rüzgarın; bugün akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın pazartesi günü günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” bilgisi verildi.

BATI BÖLGELER İÇİN LODOS FIRTINASI UYARISI

Batı bölgelerinde beklenen lodos fırtınasına da dikkat çeken MGM, “Rüzgarın Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak pazar günü Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde güney yönlerinden fırtına ve kuvvetli fırtına; İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın doğusu ve İstanbul’un batısında zaman zaman hamleli olarak tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” açıklamasını yaptı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ