Merkez Bankası açıkladı, Resmi Gazetede Yayınlandı! Herkesi ilgilendiriyor! 9270 lira ödenecek

Yapılan değişiklikle, bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya çıkarıldı. Bu değişiklik, 31 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Değişikliğin gerekçesi TCMB’nin yaptığı …

Merkez Bankası açıkladı, Resmi Gazetede Yayınlandı! Herkesi ilgilendiriyor! 9270 lira ödenecek
  • Ekonomi
  • 27 Ocak 2024 13:21 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2024 13:29
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yapılan değişiklikle, bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya çıkarıldı.

Bu değişiklik, 31 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Değişikliğin gerekçesi

TCMB’nin yaptığı açıklamada, değişiklikle birlikte bankaların çeklerde karşılığı bulunmayan ödemeler için ödeyeceği tutarın güncel ekonomik koşullara göre yeniden belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Bu değişiklikle, çek sisteminin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmayı, çeklerin hamiline karşı ödeme yükümlülüğünün daha caydırıcı olmasını sağlamayı amaçlamaktayız” denildi.

Değişikliğin etkileri

Yapılan değişiklik, çek sisteminin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmayı hedefliyor. Karşılığı bulunmayan çekler için ödenecek tutarın artırılması, çeklerin daha dikkatli kullanılmasını teşvik ederek, bu tür ödemelerin önüne geçmeye yardımcı olabilir.

Değişiklik, çek kullanan işletmeler ve kişileri de etkileyecek. Karşılığı bulunmayan bir çek için bankaya ödenecek tutarın artması, bu tür çeklerin kullanımında bir miktar gerileme yaşanmasına neden olabilir.

Bununla birlikte, değişikliğin çek sisteminin yaygınlığını ve kullanımını ne kadar etkileyeceği henüz kestirilemez.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ